Barcelona offentliggjorde i går, 29. maj, klubbens nye manager, der tager over efter Luis Enrique. 

af Kristian Paris 

4. Han har været i en europæisk finale

Previews to the UEFA Cup Final: Espanyol v Sevilla

I sit kun andet professionelle manager job var Valverde i spidsen for Espanyol. Året er 2007 og Valverde har netop sikret sig en plads i Europa League finalen i sin første sæson i klubben.

Det var også faktisk klubbens kun anden europæiske finale, eftersom klubben var i samme finale i 1988 – i en kamp, hvor Valverde spillede for Espanyol.

Han førte også Athletic Bilbao til Champions League i 2014.

3. Han kan levere varen under pres.

Spanish coach Ernesto Valverde of Greek

Valverde forlod Spanien i 2008 til fordel for et trænerjob i Olympiakos i Grækenland.
Da han ankom til klubben havde holdet vundet mesterskabet i 11 ud af de sidste 12 sæsoner, så baren var ligesom sat for Valverde.

Valverde gjorde netop som Olympiakos krævede og han sikrede sikkert klubbens 37. ligatitel, hvor han også vandt den græske pokalturnering.

Og i Barcelona er standarderne ligeledes monsterhøje, men chancerne for, at Valverde endnu
en gang leverer varen er stor, og der er grund til bekymring.

2. Han er en rigtig Barcelona-mand

FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-ATHLETIC

Lige så snart det blev klart, at Barcelona ikke længere ville fortsætte samarbejdet med Enrique efter sommerferien, var Valverde det klare førstevalg.

At udnævne Barca managers, der tidligere har været en del af klubben har været en succesfuld strategi, og det betyder også, at Valverde bestemt vil klare skærene i den store catalonske klub.

1. Han spiller på den rigtige måde

FBL-EUR-C1-ATHLETIC--PRESSER

I og med, at Valverde har været i klubben før, ved han også hvad klubbens spillestil går ud på. Det er attraktiv fodbold, og det er boldbessidende fodbold.

Her er, hvad Johan Cruyff sagde om Espanyol og Valverde tilbage i 2006:

“Hvis du nogensinde har set Espanyol spille, vil du med garanti blive glad, og en manager som Valverde gør det virkelig godt. Han spiller på den rigtige spanske måde.”