I februar 2011 løber en ung engelsk midtbanespiller rund i en kamp mod Barcelona. På midtbanen står han overfor legender som Xavi, Andres Iniesta og Sergio Busqeuts. 

AF KRISTIAN PARIS

Føromtalte kamp blev vundet med 2-1 og den kun 19-årige Jack Wilshere havde en pasninspræcision på 93,5 %, 65 berøringer og 46 afleveringer – han havde imponeret alle på højeste hylde af fodbolden.

Seks år efter. Wilshere er nu 26 år og han løber rundt og spiller for AFC Bournemouth i den anden bedste række i England. 33 afleveringer blev det til, ingen skud og ingen tacklinger. Han bliver taget ud efter 65 minutter… Hvad blev der er vidunderdrengen?

(Photo by Clive Rose/Getty Images)

Englænderens karriere nåede et nyt lavpunkt denne morgen. Den italienske Serie A klub Sampdoria bød sølle 60 millioner på den tidligere landsholdsspiller. Det sætter ham til at være mindre i værdig end Jack Cork, Aaron Mooy og Britt Asombalonga (ja, hvem fanden er det?!).

En stor faktor til den nedtur kan meget nemt sige at være: skader, skader og skader. Siden den berømte kamp i 2011 er Wilshere løbet ind i 12 skader, der sammenlagt har holdt ham ude i 982 dage – 2,7 år.

Og når han endelig var fit, var der faktisk enkelte glimte af den stjerne vi tidligere havde set – den spiller, der af Xavi Hernandez blev udråbt til at være fremtiden for engelsk fodbold.

Sidste kom så det uundgåelige. Arsenals manger, Arsene Wenger, havde ikke mere plads på midtbanen til Wilshere og egentligt kan man heller ikke forestille sig, at han ville have brugt ham, hvis han havde muligheden.

Derfor blev Wishere udlånt til Bournemouth endnu en gang – denne gang i Premier League. Her var han tiltænkt rollen som de store stjerne og general på midtbanen. Det endte dog ikke helt sådan.

Wilshere kom ud med en syvende bedste pasninspræcision på 83,5 %, et gennemsnit på 34 pasninger pr. kamp.

Endelig blev Wilsheres niveau slået fast, af Bournemouth manager, der bestemt ikke ønskede at gøre lejeaftalen permanent denne sommer…