Af David Paris 

FA eller Football Association, som det også hedder, har netop annonceret, at de vil efterforske racisme-sagen mellem Everton-forsvarer Mason Holgate og Liverpools offensive spiller Roberto Firmino. Det kommer til at ske i de kommende dage. Racisme-episoden opstod i fredag-aften-kampen netop mellem de to mandskaber. Merseyside-derbyet er kendt for at være brutalt og uden hensyntagen, men racistiske har aldrig været et tillægsord man har kunnet sætte på storkampen i den engelske by Liverpool, hvor begge mandskaber holder til. Det er dog tilfældet nu. Og det vil blive undersøgt snarest.

Liverpool trak sig sejret ud med en 2-1-sejr over træner Sam Allardyce fra Everton. Nyindkøbet Virgil Van Dijk midterforsvaret for The Reds scorede i slutningen af kampen og så kunne den tidligere Manchester United-spiller Wayne Rooney og alle hans holdkammerater intet stille op.

Van Dijk scorede for første gang i Liverpool-trøjen, men det var ikke ham, der tiltrak al opmærksomheden. Det var derimod Roberto Firmino og Mason Holgate, der kom op og toppes. (Photo by Ian Walton/Getty Images)

Det er angiveligt Roberto Firmino, der verbalt har angrebet Mason Holgate med ord, der henviser til englænderens hudfarve. Så man kampen, vil man nok også huske episoden, hvor dommer Bobby Madley tager fat i begge og giver dem en opsang. Efter kampen fortalt netop Madley, at han vil rapporte det i den endelige kamp-rapport. På videoen af episoden fremgår det også, at Holgate siger noget til dommeren om, at Firmino havde sagt noget racistisk til ham.

Fjerde-dommer Jon Moss fik også besked og efter kampen blev Holgate taget til side og han fik sig tilsyneladende en længere snak med både Moss og Madley.

Så du episoden på tv? fortæl hvad du synes og giv din mening til kende i kommentarfeltet på facebook.