Paul Pogba var den stærke mand på Frankrigs landshold i sejren over Kroatien i VM-finalen. Det fortæller Adil Rami til L’Equipe i kølvandet på Les Bleus’ triumf i Moskva søndag aften.

Frankrig Pogba

Pogba scorede sit lands tredje mål i 4-2-sejren over Kroatien på Lushniki Stadion i Moskva, og dermed sikrede han i fællesskab med de andre ti spillere på banen Frankrig guld for anden gang nogensinde ved et VM.

Selv om han ofte stod for skud i sidste sæson, så er kritikken stilnet noget den seneste tid. Det skyldes blandt andet hans utrættelige præstationer på midtbanen sammen med N’Golo Kanté. De to har virkelig fået styr på tingene.

Han holdt hovedet koldt i løbet af finalen, og tænkte ikke kun på sig selv, men arbejdede stenhårdt for hele holdet, mener Adil Rami, som så VM-finalen fra bænken.

– Jeg kan fortælle jer, at Paul Pogba… Jeg ved ikke hvordan og jeg ved ikke hvorfra han har det, men han er blevet en leder. Han beviste og viste det for os, fortæller Rami, der til daglig spiller for franske Marseille.

Rami: Lederrollen er den vigtigste egenskab

– Han er en teknisk god spiller, og har en masse talent. Han var i stand til at kæmpe defensivt. Alle elsker spillere, som kan lave tricks, tunneller og saksespark. Men det er lederrollen, som er den vigtigste egenskab at kunne mestre i fodbold.

Ikke bare Pogba har modbevist en masse mennesker ved dette års VM. Det har hans landsmand, Benjamin Pavard, også. Hvis ikke det havde været for en skade til det naturlige valg på højre back, Djibril Sidibé, så var Pavards rolle vel næsten minimal.

Selv fortæller han følgende til det franske medie, TF1:

– For to år siden stod jeg selv på stadion og så Frankrig. For et år siden spillede jeg i den næstbedste række i Tyskland. Jeg er vokset ud af ingenting. Jeg kan stadig ikke forstå, hvordan det her er sket.