Den spanske supercup, Supercopa de España, mellem FC Barcelona vil blive spillet i Marokko – det er første gang, at supercuppen afholdes uden for Spaniens grænser.

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

Kampen fløjtes i gang på Stade Ibn Batouta i den marokkanske by, Tangier, søndag den 12. august klokken 22.00.

Supercuppen er normalvis blevet spillet over to kampe – en kamp hver på de to klubbers stadions – men sådan er det ikke i år. Der vil nemlig kun blive spillet én kamp.

Desuden er det første gang i den spanske supercups 78 år lange historie, at finalen/finalerne ikke bliver spillet i Spanien.

I modsætning til de normale omstændigheder, hvor hvert finalehold ville spille en kamp hver på deres respektive hjemmebaner, så er det nu ændret til at være en enkelt kamp i år. Ydermere er placeringen af Supercopa de España-finalen i år rykket til lidt mere eksotiske himmelstrøg.

Finalen skal spilles i Marokko

Det spanske fodboldforbund har nemlig valgt at rykke finalen til Tangier i Marokko. Byens stadion kan rumme op til 65.000 tilskuere, og stod færdigt i april 2011.

Barcelonas vandt den spanske double i sidste sæson, og møder derfor Sevilla, som de slog i den spanske pokalfinale.

I modsætning til Community Shield fra England, så møder The Double-vinderne i Spanien det hold, som de slog i pokalfinalen, frem for det hold, som blev nummer to i ligaen.

Det er Barcelonas niende optræden i Supercopa de España i 10 sæsoner. I sidste sæson tabte de sammenlagt med 5-1 til Real Madrid.

LÆS OGSÅ: Zlatan: Jeg kunne være blevet præsident i USA