12 udekampe er det blevet til uden sejr for AaB-mandskabet. Det er negativ rekord for Superliga-klubben, og er et emne i den nordjyske klub. I aften skal en teambuildingtur konverteres til den første udesejr siden februar måned.

(Photo by Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images)

Da AaB begyndte dette år, skete det med en udesejr i Aarhus, der blev vundet 2-1 over AGF. Herefter vandt man over Silkeborg IF med en samlet score på 8-0. På dette tidspunkt anede ingen, at holdet ville gå otte måneder uden en sejr på udebane.

Men det er altså tilfældet som det ser ud lige nu. Efter de to flotte sejre mod Silkeborg gik det nemlig galt for nordjyderne. 4-0 nederlaget i Odense i starten af marts satte gang i en negativ stime uden lige nu, og har nu ført til, at nordjyderne står uden sejr på udebane i 12 kampe, hvilket ifølge danskfodbold.com er klubrekord i Superligaen.

Viceanfører i klubben, Kasper Risgård, vidste godt, at det er lang tid, siden holdet sidst har vundet på udebane. Han var dog ikke klar over, at det stod så grelt til.

– Det er da i hvert fald en negativ præstation. Det har vi også snakket om. Nu har vi fået gang i, at vi får nogle resultater på hjemmebane, og nu skal vi til at have nogle point på udebane, siger han til tipsbladet.dk.

– Men det er da rigtigt. Vores udebane har ikke været for god. De seneste udekampe har dog også været svære. I den her sæson har vi mødt Midtjylland, Brøndby, FCK, OB og Nordsjælland (og AC Horsens, red.), så det siger sig selv, at det er nogle ekstremt svære udekampe.

 

– Men der er ingen tvivl om, at der er forskel på at spille ude og hjemme. Det har der også været ved os. Hjemme føler man sig tryg, og man har fansene bag sig, så det er en anderledes oplevelse på udebane.

AaB har i denne sæson fået 1,83 point i gennemsnit pr. hjemmekamp og blot 0,67 på udebane. Kasper Risgård håber, at holdet kan begynde at omsætte de gode takter i Aalborg til ditto i resten af landet.

Der er kickoff i Randers i aften klokken 19.