Selvfølgelig er det Chelseas manager, Antonio Conte, der løber med titlen som den bedste træner i Premier League i år. Dette sætter punktum for en hel fantastisk sæson, hvor Premier League-trofæet kom tilbage til Stamford Bridge i London. 

Af David Paris 

Den italienske træner Antonio Conte har netop modtaget prisen som året Premier League-manager. En titel, der kommer i kølvandet på et netop vundet engelsk mesterskab og en FA Cup-finale i næste weekend mod Arsenal. Contes mandskab, kan altså vinde The Double.

Conte, der tidligere har trænet både Juventus i Serie A og det italienske landshold, blev ansat i Chelsea i sommers og har implementeret nye spilsystemer og måder at tænke fodbold på. Det mest iøjenfaldende er nok hans valg af en backkæde bestående af kun tre forsvarsspillere, so støttes af to ultra offensive wingbacks i defensiven. Det har fungeret efter planen og i søndags kunne anfører John Terry løfte pokalen.

Den 47-årige manager fik titlen foran trænere som Tony Pulis (West Bromvich Albion), Paul Clement (Swansea City) , Sean Dyche (Burnley), Eddie Howe (Bournemouth) og Mauricio Pochettino(Totteham Hotspurs).

Med sejren i sidste spillerunde og allerede nedrykkede Sunderland, kunne Conte også prale af en ny rekord i Premier League. The Blues, som klubben også kaldes, blev nemlig det første hold til at vinde 30 kampe, ud af 38 mulige, i én Premier League-sæson.

Derudover vandt en Chelsea-spiller også prisen som Årets Spiller i Premier League, nemlig N’Golo Kante, som blev hentet i sommer fra Leicester City. Han blev, med titlen, den første defensive midtbanespillere til at modtage i over halvanet årti, og det siger i sandhed noget om bedriften.

Der er dog også lidt triste nyheder for Conte, der ikke fortsat kan svæve på en lyserød sky. Førnævnte anfører John Terry stopper nemlig i London-klubben efter 22 år og afskeden i en sæsonens sidste kamp var bestemt meget rørende.