Barcelonas sportsdirektør Eric Abidal siger, at klubben ikke har tilbudt Xavi en trænerkontrakt – i modsætning til, hvad der har været fremme af rygter. 

Barcelona fyrede Ernesto Valverde som cheftræner for et par uger siden og erstattede ham med Quique Setien, man hentede i Real Betis. Men inden da verserede der rygter om, at den tidligere Barcelona-legende og nuværende træner for Al-Saad i Qatar, Xavi Hernandez, var blevet tilbudt jobbet. Men det afviser Barcelonas sportsdirektør, der dog holder døren åben for en mulig forening i fremtiden. Eric Abidal står dog ved, at parterne havde et møde, hvor muligheden blev diskuteret. 

”Der var ikke et kontrakttilbud. Hvis han fik et, så lad ham vise det, for jeg har ikke set det. Under det første møde, vi havde, lyttede Xavi, og i det næste fortalte han os, hvad hans planer var,” siger den tidligere venstreback i et interview med Sport. 

Eric Abidal mener, at meget af virakken om trænerudskiftning i Barcelona i medierne, handlede om politik mere end fodbold. 

”Jeg taler kun om fodbold. Det, der interessserer mig, er, hvordan en træner arbejder, og der var mange ting fremme om det møde, som ikke handlede om dette.”

Barcelonas sportsdirektør pointerer, at Xavi endnu ikke har så meget erfaring som træner og antyder, at det var grunden til, at man valgte en anden til jobbet. 

”Klubben valgte at satse på Quique Setien de næste to år, og vi har meget tiltro til ham. Døren til Xavi er dog altid åben. Jeg ved ikke, om han kommer tilbage, men døren er altid åben,” gentager Eric Abidal. 

Siden Setien er blevet den nye træner hos de spanske mestre, har klubben vundet fire kampe og tabt en enkelt – et 2-0-nederlag til Valencia. Barcelona ligger nummer to i La Liga med syv point op til Real Madrid på førstepladsen.