I denne globaliserede verden med større og større fokus på både klimaproblemer og dyrevelfærd er antallet af veganere eller vegetarer vokset voldsomt de seneste par år. Nu har det fænomen også spredt sig til nogle verdens øverste elite sportsudøvere. 

AF KRISTIAN PARIS

Arsenals Hector Bellerin har afsløret, at han er af de mange nye elite sportsfolk, der er begyndt at følge en meget streng diet i denne sæson.

Den 24-årige spiller har informeret sine fans via Twitter. Han skriver, at han har vendt ryggen til kød og er begyndt på en total plante baseret diet, der eftersigende giver ham mere energi og en bedre evne til at komme sig efter en kamp.

I et interview med Players Tribune afslører Bellerin, at han begyndte på den nye levemåde, da sæsonen startede i august sidste år.

“I begyndelsen ville jeg kun prøve det et par uger, for at prøve min krop af, men jeg havde det simpelthen så godt, at jeg blev nødt til at blive ved, og nu har jeg været i gang i mere end seks uger. ”

“Det mest bemærkelsesværdige er, at inflammationen i min krop, der altid er til stede efter en hård kamp, er hurtigere om at gå efter, end før denne diet. Min krop er simpelthen blevet bedre til at komme sig. For eksempel har jeg altid haft problemer med mine ankler, når jeg har spillet rigtig hårde kampe – nu behøver jeg ikke en gang at tape dem ind mere. ”

Det er ikke alle, der har det lige let ved at holde sig væk fra kød. I interviewet indrømmer Bellerin, at der er specielt to i London klubbens trup, der bare elsker kød.

“Specielt spillere som Nacho Monreal og Laurent Koscielny spørger mig altid, hvor kødet på min tallerken er. De prøver altid at tage noget til mig – altid kun i en sjov mening,” forklarer den spanske landsholdsspiller med et smil på læben.

Bellerin har indtil videre i denne sæson spillet 36 kampe for the Gunners, og det har ikke været lutter lagkage og glade dage. Den tidligere Barcelona ungdomsspiller er blevet kritiseret for sin stabilitet i de rigtig store kampe.