Barcelona forventes inden særlig længe at forlænge deres sponsoraftale med et 3-cifret million beløb, hvis de altså accepterer aftalen med Beko.

AF KRISTIAN PARIS

Den spanske klub annoncerede tidligere i dag, torsdag, at de har accepteret en ny tre-årig sponsoraftale med deres ærme sponsor på trøjen. Det betyder, at de får helt absurd mange penge til klubben.

(Photo by David Ramos/Getty Images)

Der er tale om firmaet Beko, og den nye aftale kommer til indbringe den catalonske storklub omkring 2 millioner kroner om året.

Den seneste aftale mellem de to parter blev indgået i 2014, og dengang løb aftalen på omkring 500 millioner kroner per sæson – det betyder, at Barcelona har mere end fordoblet deres indtjening på den nye aftale.

Dog byder aftalen også på, at Barcelona får betydelige kapital bonusser, hvis de skulle gå hen og vinde nogle titler i denne sæson. Det rygtes også, at sponsoraftalen er mere værd end 14 af de 20 Premier League klubbers hovedsponsorat til sammen!

Om den seneste aftale har klubbens egen præsident udtalt følgende:

 – Vi er blot blevet endnu mere knyttet sammen efter aftalen fra 2014 er blevet fornyet. Over denne periode har klubben udviklet sig endnu mere på et globat niveau, ligesom vi også i stigende grad er blevet sat i forbindelse med netop Beko. Beko er lige nu repræsenteret som en hoved partner på lige fod med Rakuten og Nike”, forklarede præsiden Josep Bartomeu til goal.com.

På samme måde har Beko taget fat i en af klubbens egne spillere privat. Det rygtes nemlig, ata  midtstopperen Gerard Pique bliver international ambassadør for Bekos kampagne ‘Spis som en professionel’, der er målrettet mod de verdensomspændende hungersnød blandt nogle af de mest fattige mennesker og børn i verden, men også for at gøre forældre og andre hverver klar over, hvad det vil sige at spise sundt.