Det er officielt. Barcelonas største aktive legende stopper i klubben. Og det sker til sommer, når sæsonen slutter. 

Det bekræftes nu af flere officielle kilder, at Barcelona spilleren Andres Iniesta forlader klubber i slutningen af denne sæson.
Den legendariske midtbanespillers kontrakt udløber til sommer, og der har indtil videre været mange rygter om spanierens fremtid. Det bekræftes dog nu, at han forlader den klub han kom til som 12-årig og har tilbragt de sidste 22 år i.

Det forlyder, at Iniesta enten vil skifte til amerikanske MLS – ligesom adskillige af hans holdkammerater – eller Kina. Begge ligaer, hvor de rigtig store penge er noget man kan tjene.

Andres Iniesta er en kæmpe figur på Barcelonas midtbane. Foto: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Iniesta gik offentlig ud i går aftes og sagde følgende:
“Jeg vil gøre min beslutning offentlig. Det er min sidste sæson i FC Barcelona, og det er en beslutning som jeg længe har overvejet, diskuteret og nu også bekræftet. ”

Han fortsætter: “For mig er Barcelona den bedste klub i verden. Den har givet mig alt, men min tid slutter her. Holdet fortjener det bedste af mig og det kan jeg ikke længere give. Hverken mentalt eller fysisk. ”

” Det er meget sentimentalt for mig og meget svært at sige farvel. Alle mine holdkammerater, min kone og min familie har altid været her, og nu skal også de sige farvel. ”

Iniesta har været en del af Barcelonas førsteholdstrup siden 2002 og har formået at spille hele vanvittige 670 kampe over 16 hele sæsoner for klubben. I sin lange tid i klubben har han vundet imponerende 29 titler, deriblandt otte La Liga mesterskaber. Nu er tiden dog inde til at komme videre for det aldrende La Masia uddannede spanske landsholdsspiller.

Barca har prøvet at foreslå Iniesta en rolle i staben sammen med Ernesto Valverde, men det har han afslået.