Barcelonas præsident, Josep Maria Bartomeu, har taget kontrol over ‘operation Coutinho’.

 (Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Barcelona-præsidenten har offentligt udtalt sig om behovet for at forbedre truppen, såfremt klubben skal kunne vinde Champions League, og nu, med en måned til, at transfervinduet, har han overtaget ansvaret for at bringe Coutinho til klubben.

Klubben har smidt tallene på bordet, men der er to problemer: På den ene side, vil Liverpool ikke sælge for enhver pris, mens der er også et problem omkring Barcelonas nuværende lønbudget, som er for højt, og ikke står mål med det afsatte budget.

Liverpool har allerede åbnet døren for et januar-salg. Og nu er øjeblikket. Det er en af de største handler, Bartomeu skal være med til at arrangere, men han kan regne med hjælp fra CEO i klubben, Oscar Grau.

Barcelona er villige til at betale mere end de brugte på Ousmane Dembélé. Den Barcelona-baserede avis, SPORT, kan rapportere, at deres første tilbud vil være omkring 130 millioner euro, variabler inklusive.

Barcelona er dog bevidste om, at de kan blive nødt til at lægge 150 millioner euro på bordet, for at tilfredsstille Liverpools ledelse.

Aftalen med Coutinho ser ud til at være den samme som i sommer, rapporterer SPORT. 14 millioner euro pr. sæson, og dermed lidt under de bedst betalte på Camp Nou.

Med en høj løncheck, vil ankomsten af brasilianeren skubbe Barcelona op til grænsen for, hvad man rent faktisk kan betale i løn. Derfor er tre spillere også nødt til at forlade listen.

Her er Arda Turan prioriteret som en af de spillere, der først må forlade klubben. Han tjener i øjeblikket 8,5 millioner euro pr. sæson.

Barcelona har operationen og mission klar til at hente Coutinho, men der er endnu lang vej endnu, og ingen ved, hvad det ender med.

Åh nej: Stor sandsynlighed for at Danmark møder skræk-modstandere