Intet hold i Europas fem største ligaer (Tyskland, Spanien, England, Italien og Frankrig) har scoret flere mål end Ligue 1s nummer 1.

Af Kristian Paris 

Monaco har overtaget Barcelonas rolle som det mest scorende hold i alle turneringer i denne sæson blandt Europas fem største ligaer.

Mål af Radamel Falcao (2) og Kylian Mbappe i Champions League 16-delsfinalen mod Manchester City i går, ledte Monaco til førstepladsen, som det mest scorende hold i Europa. De har indtil videre i alle turneringer, dvs 42 kampe, scoret 111 mål, hvilket lader dem tilbage med et scoringsgennemsnit på 2,6 mål pr. kamp – noget af præstation.

Nummer to på listen er de forsvarende Champions League mestre fra Barcelona med 109 mål. Men men men, de har dog kun spillet 40 kamp, hvilket lader dem tilbage med et scoringsgennemsnit på 2,7 mål pr. kampe – en anelse bedre en franskmændene fra Monaco.

På tredjepladsen ses Real Madrid med 106 mål (se bort fra deres kamp mod Valencia i aften) i 37 kampe: et scoringsgennemsnit på 2,8 mål pr. kamp…

Sakkende bagud ser vi PSG med 91 mål i 39 kampe (2,4 pr. kamp) og Arsenal med 88 mål i 38 kampe (2,3 pr. kamp)

Monaco har muligheden for at udbygge deres føring på lørdag, hvor de gæster En Avant de Guingamp i Ligue 1. Desuden har Barcelona muligheden for at hale ind på franskmændene i deres møde med Atletico Madrid på søndag. En kamp på udebane, der kan blive umådelig svær, og som desuden kan være afgørende for Barcelonas afsluttende deltagelse i den spanske mesterskabskamp.