Statistik er tit brugbart. Og det er aldrig sjovt at have den dårligste statistik. Det har hollandske Vincent Janssen, der til daglig tørner ud for Tottenham. Han er Premier Leagues mest ineffektive angriber.

 (Photo by Julian Finney/Getty Images)

(Photo by Julian Finney/Getty Images)

af Emil Plovgaard

Det er ikke længe siden, Janssen tog skridtet videre til Premier League og Tottenham. Summen for skiftet lød på omtrent 150 millioner kroner.

Prisen har dog på ingen måde afspejlet den hollandske angribers værdi for klubben på White Hart Lane indtil videre i denne sæson. På ingen måder.

33 skud på mål – men hvor mange kasser har han så lavet?

Statistik fra OPTA viser, at Vincent Janssen er den spiller i hele Premier League, der er dårligst til at omsætte sine skud til mål i åbent spil.

Janssen har endnu ikke scoret i åbent spil i denne sæson, dog har han haft hele 33 skud på mål – og det er altså flere skud på mål, end nogen anden Premier League-spiller, der ikke har scoret i åbent spil i denne sæson.

I alt har Janssen lavet tre mål for Tottenham. De to af dem i EFL Cup, og det ene i Premier League. Samtlige tre mål har dog været på straffespark.

Den 22-årige angriber formåede heller ikke at komme på tavlen i søndagens 2-0 sejr hjemme over Aston Villa. Det var i stedet Ben Davies og Heung-Min Son, der stod for målene i den kamp.