Barcelonas superstjerne Neymar har fået prisen som klubbens hurtigste spiller i denne sæson. Det bekræfter det spanske medie Marca. 

AF KRISTIAN PARIS 

Den 25-årige angriber, der for nyligt scorede sit mål nummer 100 for Barcelona, og spillde kamp nummer 500 i karrieren, har angiveligt en topfart på 34,83 km/t mod Sporting Gijon.

Det var en smule hurtigere end den 33-årige midter forsvarer, Jeremy Mathieu, der overraskende nok ligger nummer to med 33,8 km/h.

Nummer tre på listen er også en forsvarsspiller i form af Aleix Vidal, der netop er vent tilbage fra hans langtidsskade.

Javier Mascherano og Jordi Alba udgør klubbens top fem over de hurtigste spillere i denne sæson. Lige i hælene på dem følger dog Sergio Busquets, der er nummer seks med 33,64 km/t.

Det betyder, faktisk, at de fem spillere, der har opnået den højeste topfart i denne sæson for den catalonske storklub, er fire ud af fem forsvarsspillere – meget interessant.

Det er dog ikke helt det samme for Barcelonas midtbanespillere, der i gennemsnit har en langt lavere top fart.

Ivan Rakitic er den langsomste spiller i truppen med ‘kun’ 30,66 km/t som den højest målte fart for kroaten.

Kaptajn, legende osv Andres Iniesta er den næst langsomste i truppen med kun 31,62 km/t. Det dog stadig noget hurtigere end den kroatiske landsholdspiller på sidstepladsen.

Overraskende nok er de to superstjerne Messi og Suarez meget dårligt placeret, eftersom det nok er dem man regner med kan løbe hurtigst.

Messi ligger lige under midten med kun 32,37 km/t målt i denne sæson. Der er Suarez dog en lille smule bedre med 32,86 km/t opnået som sin top fart i denne sæson.

Faktisk er de fleste forsvarsspillere i truppen placeret i den bedre halvdel af listen – noget overraskende, da det for meste altid er dem, der er de ‘langsomme’ på banen.