FC København bliver ikke en nem sag for Ajax Amsterdam. Det er både Søren Lerby og Kenneth Perez enige om.

RB PLUS Falk i flyvende start på FCK-eventyr Rasmus Falk har stået stærkt i billedet de første uger som FC København-spiller og er en vigtig brik i jagten på en plads i et europæisk gruppespil. – – – – – – – – 30.07.2016. Fodbold Alka Superligaen. FC København vs. FC Nordsjælland i Telia Parken. Rasmus Falk, FC København, jubler efter en scoring. (Foto: Anders Kjærbye/Scanpix 2016)

Der er ikke mange minutter til, at det går løs i Parken, når F. C. København og Ajax Amsterdam tørner sammen i den første kamp af ottendedelsfinalerne.

Tidligere har det lykkedes FCK at sende det hollandske hold ud af turneringen. Det skete for 11 år siden. Her havde københavnerne hjemme på Østerbro tabt det første opgør med 2-1, men i kampen efter leverede man noget af et comeback. Det lykkedes det danske mandskab at skaffe en 2-0 sejr med hjem til Danmark, og således var man altså videre i europæisk sammenhæng.

Søren Lerby slår fast, at F.C. København er noget for sig, og det er svært for de andre danske klubber at måle sig med hovedstadsklubben:

“Man kan sammenligne FCK med Celtic i Skotland eller Basel i Schweiz. De er monopolister i eget land. Alle i Skandinavien drømmer om en dag at spille for FCK. Pengene er dog ikke så store i Danmark som i Holland”

Det siger den tidligere professionelle fodboldspiller, der i dag fungerer som agent for blandt andre Andrew Hjulsager og Lebogang Phiri.