Det er weekend og det betyder, at der er en masser Premier League-fodbold i fjernsynet. Når det er så halvleg kan man med fordel læse nyhedsartikler om netop fodbold. Denne artikel kommer til at handle om Liverpool og Alan Shearers mening om det nuværende Merseyside-mandskab. 

Af David Paris 

Den tidligere Newcastle United-angriber og verdens dyreste fodboldspiller Alan Shearer fortæller i et nyt eksklusivt interview med det engelske medie The Telegraph, at holdet er lige så godt lige nu, som det var tilbage i oktober måned for to år siden. Dengang hed manageren Brendan Rodgers.

Den tidlgiere Swansea-træner Brendan Rodgers var træner for The Reds i flere år, men blev i efteråret 2015 fyret på grund af dårlige præstationer.  Siden Klopp har taget over, har mandskabet lukket 91 mål ind i 73 kampe – fire mål mere ind Rodgers’ mandskab tillod modstanderne at score i samme antal kampe.

I en klumme for den engelske avis The Sun, skriver Alan Shearer følgende ord om Liverpools hold lige nu, sammenlignet med det hold, Brendan Rodgers arbejdede med for to år siden:

“Sandheden er imidlertid, at Liverpool ikke er anderledes under chef Klopp end under Brendan Rodgers. Hvad jeg oplevede i lørdags er deres uafgjorte hjemmekampe mod Burnley, som var decideret latterligtJeg undrer mig bare, hvad han gør på træningsbanen, når de samme defensive fejl gentages uge efter uge efter uge.”

Den tyske træners reaktion er denne:

“Vi ønsker at træffe de rigtige beslutninger. Det er en stor del af fodbold – stol på dem, på spillerne – fordi de alle sammen kan forbedre sig. De kan de alle. De er alle gode derude. 

“Jeg ville give dem alle dette råd: Læs ikke noget. Men med en verden af sociale medier, så er det ret svært for drengene at lade være. De ved alle, hvad folk tænker og siger i dette øjeblik. To mennesker siger, at du er god, og du tror ‘okay’, fem siger, at du er dårlig, og det føles som søm i hjertet.”