Alex Oxlade-Chamberlain byttede i sommers Arsenal-trøjen ud med Liverpool-trøjen og i starten så skiftet ud til at være alt andet end en god beslutning for den engelske landsholdsspillers karriere. Den 24-årige fløjspiller eller angriber spillede ikke mange kampe i de første par måneder af tiden på Anfield – og når han gjorde, var det med dårlige præstationer, ingen mål og ingen form.

Handelen kostede Liverpool 35 millioner pund, hvilket svarer til cirka 300 millioner kroner og det køb kritiserede Gary Neville og Thierry Henry. Nu svarer Oxlade-Chamberlain tilbage – både med ord og med spillet på banen.

Ox som han også bare kaldes, er blevet en succes i Arsenal-trøjen. (Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

Den lynhurtige spiller er siden starten, nemlig kommet rigtig godt efter det. Han er begyndt at starte inde og lave mål – blandt anden scorede han et flot langskudsmål mod førerholdet fra Manchester City og The Reds’ fans er begyndt at elske ham. Nu håber han så også på at kunne komme til VM for det engelske landshold, der til sommer skal til Rusland for at spille slutrunden. Sidste gang han var med, var i 2018, hvor han som 18-årig skulle konkurrere blandt de engelske lanholdsstjerner. Potentialet fik han aldrig opfyldt, men måske VM 2018 bliver noget andet.

Hovedpersonen selv, Oxlade-Chamberlain siger følgende om kritikken af ham: “Sådan nogle kommentarer som Neveille og Henry kom med, er bare dumme. De gør ingen godt og jeg synes bare de er lidt dumme. Kommentarerne altså. Når du har set fodbold i lang tid, skal du vide, hvad du snakker om. Hvis jeg bliver syndebukken og offeret for deres kritik, så er det fint nok, så længe kritikken er berettiget, men det synes jeg ikke den  har været. Jeg, at hele den er sag er en smule dum og irriterende.”