Alexis Sanchez har sagt til Arsenal-ledelsen, at han ønsker at forlade klubben i bestræbelserne på at spille Champions League-fodbold. Chileneren fortæller, at det nu er op til klubben.

STOKE ON TRENT, ENGLAND – MAY 13: Alexis Sanchez of Arsenal celebrates scoring his sides third goal during the Premier League match between Stoke City and Arsenal at Bet365 Stadium on May 13, 2017 in Stoke on Trent, England. (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

af Emil Plovgaard

Den chilenske offensivspiller er nu inde i de sidste 12 måneder af sin kontrakt med Arsenal, og er blevet kædet kraftigt sammen med Manchester City og andre interesserede klubber.

I øjeblikket er han på ferie i Chile, hvor han har talt med et lokalt medie. Selvom han har gjort det klart, at han vil vinde Europas fornemmeste turnering, er han også bevidst om, at meget af det, der kommer til at ske, afhænger af Arsenal. Vi bringer her et interview, oversat til dansk, fra et lokalt medie i Chile:

Alexis: Sandheden er, at afgørelsen ikke kun træffes af mig. Jeg har besluttet mig, men nu venter jeg på svar fra Arsenal. Det afhænger dem, og hvad de vil i fremtiden.

Reporter: Og hvilken beslutning har du truffet?

Alexis: At spille Champions League og vinde turnering. Det er en drøm, jeg har haft, siden jeg var en lille dreng.

Reporter: Er du i den forbindelse motiveret til at blive hos Arsenal? Eller ville du foretrække at være sammen med Claudio Bravo i Manchester City og også Pep Guardiola?

Alexis: Virkeligheden er den, at jeg i øjeblikket for Arsenal. Jeg har et år tilbage af min kontrakt med klubben, så det kan jeg ikke udtale mig om.

Tidligere i forløbet, indrømmede Wenger, at ingen aftale var blevet lavet mellem klubben og Sanchez. Tilgangen af Alexandre Lacazette har skabt øget konkurrence i Arsenals offensiv, og kan muligvis resultere i et exit for Sanchez. Thomas Lemar er også blevet rygtet til Arsenal.

Læs også: AS Roma byder ny spiller velkommen – se den hylende morsomme video her