Selvom den engelske fodboldklub Tottenham ikke har vundet noget betydningsfuldt sølvtøj i mange år – bortset fra Liga Cuppen i 1999 og senest  i 2008 – er klubben, der har en hane som logo, stadig en af de største i Premier League. Vi kigger i denne artikel nærmere på de bedste spillere nogensinde, der har trukket en hvid Tottenham-trøje ned over hovedet. God fornøjelse. 

Af David Paris 

Klubben, der også kaldes Spurs, har i mange år ligget i toppen af den bedste engelske række og kan siden starten af ligaen, prale af at være den eneste klub, der aldrig nogensinde er rykket ned. Udover det har klubben har en masse af topplaceringer, og flere gange været uhyre tæt på at løfte en Premier League-trofæ.

Michael Dawson

Selvom Michael Dawson ikke er en af de hurtigste forsvarer og selvom han ikke er den mest dominerende i luftspillet og selvom han også en gang i mellem laver forfærdelige fejl, betragtes han af mange stadig som en midterforsvarer af verdenklasse. Hans fighter-gen er fantastisk og han ofrer sig altid 100 procent for at beskytte målet. På den måde var englænderen en værdifuld spiller for Tottenham fra sin ankomst i 2005 til afskeden i 2014. Efter over 250 kampe sagde Dawson farvel til London-klubben og skiftede til Hull City på en lavere niveau.

Hary Kane 

Historien om Harry Kane er i sandhed en solstråle og den engelske angriber er en rigtig klub-mand. Kane var som helt lille fan er Tottenham, ligesom resten af familien og derfor var det naturligt at han startede karrieren i netop Tottenham, når nu hans familie var bosat i nordlondon. Han gik gennem klubbens akademi så let som ingenting og blev hurtigt en del af klubbens førstehold. Han fik chancen og så sig siden ikke tilbage. I dag er han blandt verdens aller bedste angribere og klubber som Juventus, Real Madrid og Chelsea har alle meldt deres interesse i den i dag 23-årige angriber.

Han er en fanfavorit og der er ikke noget, der ville gøre Tottenham-fansene mere ked af det, end hvis Kane blev solgt til en anden klub.

Luka Modric

Luka Modric var verdensklasse da han spillede for Tottenham, og det var måske netop grunden til, at Real Madrid i 2012 købte ham fri af hans kontrakt med London-klubben. Den lille kroatiske midtbanespillere startede karrieren i Dinamo Zagreb og blev i en ung alder en fast bestanddel af de startende elleve på det eks-jugoslaviske hold.

Fra 2008 til 20120 spillede den offensive midtbanespiller over 130 kampe for Spurs og var en vigtig årsag til Liga Cup-trofæer samme år han ankom til klubben. Grunden til skiftet til den spanske hovedstad var angiveligt ønsket om på et tidspunkt at løfte trofæer og det kunne Real Madrid tilbyde. I Real Madrid har han scoret så mange mål som i England, men til gengæld har han været involveret i langt flere mål og målgivende afleveringer, hvilket blandt andet har bragt La Liga-titler og Champions League-triumfer.

Robbie Keane

Da Robbie Keane kom til Tottenham i 2002 havde han allerede været i fire forskellige klubber. Et halvt år hos Inter, to hos Wolverhampton, en enkelt i Coventry og så nogle stykker hos den tidligere Premier League-klub Leeds United. Han var ved at udvikle en flaggende ry, men med ankomsten i 2002 skulle der går mere end seks år før den engelske angriber skiftede klub.

Keane fandt sin identitet hos Tottenham og i mere end 200 Premier League-kampe nettede han 91 gange. Kun overgået af den gamle angriber Teddy Sheringham. Han skabte sit ry i fodboldverdenen i Tottenham og årene i klubben var de bedste i hans karriere. Han prøvede sig siden af i La Galaxy i USA inden han 2016 lagde støvlerne på hylden.

Hugo Lloris

Der er ikke mange argumenter mod Hugo Lloris som den bedste Tottenham-angriber i historien og det kan vi godt forstå. Først og fremmest er hans reflekser på stregen af en helt anden verden og det er nok kun Manuel Neuer, der kan følge den tidligere Lyon-målmand i det aspekt af målmandsspillet.

Derudover er den franske målmand vokset med opgaven siden ankomsten til White Hart Lane i 2012; hans lederegenskaber og kommunikation med forsvarsspiller er blevet bedre med årene og det ser ud til, at han bliver bedre med årene. I en alder af 30 år, har Lloris allerede spillet over 160 kampe for klubben og på trods af tilbud for klubber, hvor han næsten er garanteret trofæer og titler, som f.eks. Real Madrid og Manchester City, har han udvist loyalitet til Tottenham-fansene og afvist dem alle.

Gareth Bale

Selvfølgelig er Tottenhams aller bedste spiller nogensinde på denne liste, nemlig Gareth Bale. Historien om den walisiske hurtigløber er fantastisk. Han startede sin professionelle karriere i Southampton, der i første omgang brugte ham på venstreback positionen. Her gjorde han det godt og talentspejderne fik hurtigt sikret sig Bales underskrift efter kun én professionel karriere i Southampton. Gennembruddet i Tottenham lod vente på sig og i de første mange kampe Bale spillede tabte klubben. Han er faktisk den spiller i Tottenhams historie, der har spillet flest kampe i træk uden at vinde.

Efter den første sejr gik det stærkt og han blev flyttet op på venstrefløj, hvor hans gode dribleevner og gode skud bragte ham til Real Madrid, hvor han i dag betragtes som en af verdens aller bedste spillere.