Cristiano Ronaldo er ny mand i Juventus og det bliver spændende at se om han blive så målscorende i Serie A-klubben som han næsten gennem et årti har været for Real Madrid. Det er blandt andet træner Allegri, der har den opgave: at få portugisieren til at præstere på samme høje niveau. Og fortsætte med at gøre det. Og til det formål har Allegri et trick. Og det er noget fansene og omverdenen skal hjælpe ham med.

Nøgleordet for den italienske træner Allegri er nemlig tålmodighed. Tålmodighed til at lade Ronaldo falde til i Italien. Og tålmodighed for at han nok skal score mål. Når han føler sig tilpas og har lært sine medspillere at kende. Det er trods alt ofte forudsætningerne for en velfungerende fodboldspiller; at han føler sig tilrette.

I weekenden fik Ronaldo og resten af ‘Dem Gamle Dame’, som klubben også kaldes, spillet første hjemmekamp. Det var altså Ronaldos hjemmebane-debut. Det var mod Lazio og angriberens præstation var ikke prangende Kampen endte 2-0 til hjemmeholdet på mål af Pjanic og Mandzukic. Men Ronaldo så vi ikke meget til. Og det er fair nok mener Allegri.

Allegri udtaler nemlig følgende til det engelske medie Goal.com.

Han siger:

“Det var en anden kamp. Den her mod Lazio end sidste weekend mod Verona, hvor vi vandt 3-2 på udebane. Vi spillede meget travlt og hasarderet. Det var forfærdeligt at se på. Vi spillede med stor risiko næsten hver gang bolden skulle frem ad banen. Og det er ikke det vi træner. Vi lod os dog ikke hvile, bare fordi Ronaldo er på banen. Det kan måske være en tendense. At lade ham klare sagerne. Men sådan var det ikke. Og det er godt.”

“Jeg er glad for spillerne. Og deres præstationer. Vi er kommet godt i gang. Og nu handler det om tålmodighed. Tålmodighed med Ronaldo og spillerne omkring ham. Det skal nok komme. Men alle har brug for en tilvænningsperiode. Også Ronaldo.”