Premier League-sæsonen skydes i gang i denne weekend og London-klubben Chelsea skal forsøge at genvinde Premier League-titlen, som de vandt i forrige sæson. Og det kan være de kommer til at gøre på en lidt anderledes facon. Nemlig med en falsk 9’er. Eden Hazard ser nemlig ud til at være blive den nye spidsspids for The Blues, som Chelsea også kaldes.

Han tvinger dermed de normale angribere Alvaro Morata og Olivier Giroud på bænken. Årsagen er, at den nye træner Sarri ikke mener, at Morata har spillet op til sit bedste i opstarten – og Giroud ikke har været en del af pre-season særlig meget. Dette på grund af VM-slutrunden som han vandt med det franske landshold i Rusland denne sommer.

Eden Hazard har i flere omgange været rygtet væk fra Chelsea. Til Real Madrid, som erstatning for Cristiano Ronaldo på fløjen, der tidligere på sommeren blev solgt til Juventus i den italienske Serie A. Han er 27 år og har skullet overveje, hvorvidt Chelsea er den rigtige klub for ham. Om han føler, der er mere for ham i hovedstadsklubben er ikke til at sige, men måske kan hans nye position som falsk 9’er puste nyt liv i hans Chelsea-karriere.

Hazard har gennem hele sin karriere spillet på fløjen. Der har han med sin fine teknik, hurtige fødder og dødsensfarlige driblinger udfordret selv de bedste backer i verden. Ofte har han været placeret på venstrekanten, hvor han så har kunnet vandre ind i banen med sit høre ben – og skyde på mål eller sætte sine holdkammerater op. Det bliver ikke i samme grad muligt som falsk 9’er.

Fungere som Messi

Hvis han skal spille som falsk 9’er, så kræver det nogle ændringer. I han spilletype. Som falsk 9’er, kommer han til at klare opgaverne på samme måde som Messi nogle gange gør det i Barcelona. Også som falsk 9’er. Han skal falde mere ned i banen, lægge bolden af – og så løbe dybt. Færre berøringer bliver et nøgleord og så kommer hans indløb i feltet til at være en større del. Hvis ikke HAzard er i feltet, så kommer der altså ikke nogen andre. For Morata og Giroud er på bænken.