Alvaro Morata har netop forladt Real Madrid til fordel for Chelsea i en handel, der kommer til at koste de blå i omegnen af 550 millioner kroner. Skiftet sker efter, at Morata ikke kunne spille sig til en startplads i Madrid og det blev altså for meget til sidst for Morata, der nu har skrevet under på en 5-årig aftale med Chelsea. 

Men hvem er Morata egentlig – og bliver han en succes i Chelsea? Vi giver her et bedre indblik af Chelseas nye frontmand.

Alvaro Morata kom til Real Madrid i 2008 fra Getafe. Her spillede han for ungdomsholdet indtil han i 2010 fik sin debut for Real Madrids seniorhold. Her spillede han indtil 2014, hvor han blev solgt til Juventus for cirka 150 millioner kroner med en tilbagekøbs-klausul inkluderet. I Juventus blev han forenet med Antonio Conte, der havde stor tro på ham og han var med til at føre Juventus til Serie A titlen og Coppa Italia i begge de sæsoner han var der.

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

I 2016 aktiverede Real Madrid tilbagekøbs-klausulen på cirka 250 millioner kroner, efter han havde imponeret i det italienske og denne gang regnede man med, at han ville slå igennem for spanierne. Men det blev aldrig til den spilletid som han havde håbet på. Selvom, at han var i skyggen af Benzema hele sæsonen, endte han rent faktisk med at have scoret flere mål end ham (15). Han var også den næst mest scorende spiller pr. minutter på banen i La Liga, kun overgået af Barcelonas Lionel Messi.

Men efter sæsonen stod det klart for Morata, han blev nødt til at finde et sted, hvor han kunne få fast spilletid. I løbet af sommeren troede man, at han ville tage til Manchester United, men eftersom, at de to klubber ikke kunne blive enige med hinanden, så gik den handel i vasken og United valgte i stedet at give endnu flere penge for Evertons Romelu Lukaku.

Til sidst, stod Chelsea klar med pengepungen fremme. Efter at have mistet troen på Diego Costa, så var Antonio Conte tvunget til at finde sig en ny angriber. Dette så i lang tid ud til at blive Romelu Lukaku, men eftersom, at United snuppede ham for næsen af Chelsea, så blev man nødt til at kigge efter en anden og det blev altså Morata. Og ifølge Conte, var han deres førstevalg hele sommeren.

Passer Morata ind?

Morata er 189 cm høj, men alligevel har han en teknik som enhver spanier. Han virker til at passe helt perfekt ind i Chelsea, da han er stor og stærk, men han kan samtidig holde fast i bolden og indgå i de små kombinationer, hvilket Chelsea har manglet med Diego Costa. Udover, at han kan kombinere, så kan han også løbe dybt og med en anden spanier ved navn Cesc Fabregas, løbende centralt på banen og altid klar til at slå sukkerballer til sin angriber, så kommer Morata til at score massere af mål med Cesc som oplægger.

(Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)

Morata virker til at være det ideelle valg for Chelsea, men med Chelseas angrebs-historik, så ved man aldrig. Sidste gang man gav over 500 millioner kroner for en spiller, var det en anden spanier, nemlig Fernando Torres. Selvom han førte Chelsea til Champions League-finalen, så blev han aldrig den store succes, især ikke i forhold til det prisskilt, han bar på sine skuldre. Også Diego Costa har været en blandet oplevelse, men måske Morata kan rette op på Chelseas angrebsproblemer i næste sæson og hvem ved? Måske ender han med at blive topscore og så er der vidst ikke nogen, der snakker mere om Chelseas ageren på transfermarkedet i forhold til angribere.