Det er landskampspause og det er ofte den tid, de fleste klubtrænere frygter. Trænernes største stjerner skal nemlig i kamp for landsholdet og det betyder altså, at muligheden for at blive skadet også er til stede. Det er ofte set, at en vigtig spiller på klubholdet er blevet skadet i flere måneder, fordi han var uheldig i en landskamp. Liverpool-træner Jurgen Klopp har sikkert haft det sådan, da han i weekenden sad og så fodbold. Og ganske rigtigt… 

Af David Paris 

Kun få dage før Premier League-braget mod Manchester United er Liverpool og i særdeleshed træner Jurgen Klopp blevet nødt til at tænke ud af boksen. For hvordan erstatter Merseyside-klubben Sadio Mane i startopstillingen?

Den senegaliseske landsholdsspiller er nemlig blevet skadet i en landskamp for sit hjemland, som er netop Senegal. Han er, ifølge flere engelske medier, herunder Goal.com og The Telegraph, henvist til sidelinjen i mindst seks uger. Det betyder, altså, at den lynhurtige kantspiller ikke kommer på banen i rival-kampen mod Manchester United i weekendens Premier League-kamp.

Det er angiveligt en forstrækning i låret, der forvolder Mane så store smerter, at han ikke kan spille fodbold foreløbig. Skaden kommer på det dårligste tidspunkt i sæsonen for stjernespilleren, idet Liverpool endelig var på vej tilbage på sporet efter en noget turbulent september måned, med både store sejre, som 4-0 over Arsenal – og store nederlag; som 5-0-nederlaget til Manchester City.

(Photo by Stu Forster/Getty Images)

“Fløjspilleren blev skiftet ud efter 89 minutters spil i Senegal 2-0-sejr over Cape Verde Øerne i VM-kvalifikationen lørdag,” det står der i en pressemeddelse fra Liverpool.

Det er nu blevet bekræftet, at han har fået en forstrækning og derfor ikke kommer til at spille før om mindst seks uger,” sluttede samme meddelse.

Indtil videre har Mane scoret fire mål i tre kampe for The Reds, som klubben også kaldes, og der er ingen tvivl om, at han ville kommer over sine 13 sæsonscoringer i sidste sæson, hvis han altså ikke var blevet skadet. Så spørgsmålet er nu, hvad Klopp gør for at erstatte Mane?

Ændrer han opstilling, ryger Coutinho ud på fløjen, mens Salah er på den anden? Eller måske forsøger han med Firmino på kanten. Det er vel også en mulighed at give Alex Oxlade-Chamberlain chancen fra start? Hvad ville du gøre, hvis du var Klopp…?