Som Chelsea-fan ville man lige nu nok bare være glad, hvis de købte hvilken som helst angriber, men hvis man skal dykke lidt nærmere ned i det og analyserer på hvem, der egentlig passer bedst ind, så er Aubameyang, Morata og Belotti alle tre gode bud, men hvem er egentlig bedst? 

Af: Kristian Skovby

Efter, at man har misset chancen for at købe Romelu Lukaku og nu hvor Diego Costa ser ud til at ville væk, så ville købet af en af de tre angribere, de er blevet sat i forbindelse med, nok lette nerverne hos de fleste Chelsea-fans.

Indtil nu har Chelsea været sat i forbindelse med Borussia Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang, Real Madrids Alvaro Morata og Torino’s Andrea Belotti. Og i følge et medie i weekenden, så afslog Juventus et enormt bud på deres angriber Gonzalo Higuain, men et andet påstår, at Chelsea skulle være ude efter Manchester Citys Serigo Aguero.

(Photo by James Baylis – AMA/Getty Images)

Så hvem skal Chelsea vælge, hvis man tager fokus på trioen Aubameyang, Belotti og Morata? Hvem kommer til at passe bedst ind i Contes system? Nogle mener, at de alle ville, men lad os tage et nærmere kig, startende med deres stats…

Sidste sæsons statistikker: 

Striker Games​ Goals​ Assists​ Shots per Game​
Aubameyang​​ ​45 ​40 ​3 ​3.6
​Morata ​40 ​20 ​5 ​1.9
​Belotti ​38 ​28 ​7 ​3.7

Dortmund-angriberen er helt sikkert vinderen her, dog ville Morata helt sikkert have gjort det bedre, hvis han havde startet flere kampe, da kun 18 ud af de 40 kampe han spillede, var fra start. Belottis statistikker er også meget imponerende, efter at have lavet hele 7 assists, samt sine 28 mål for en klub, der sluttede som nummer ni i Serie A. Belotti scorede også meget imponerende 10 mål med hovedet, 11 med højre og 5 med venstre.

Spillestil: 

Baseret på deres spillestil, så tyder alt på, at Belotti ville passe bedst ind hos the Blues. Italieneren minder meget om Costa. Han er aggressiv i boksen, stærk, men også hurtigere og mere kraftfuld end Spanieren. Hans førsteberøringer er også bedre, hvilket gør ham en del bedre til at kunne holde fast i bolden og indgå i små kombinationer.

(Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

Aubameyang er klart den hurtigste og ville være en dødbringende våben i kontraangreb, noget som Chelsea havde stor effekt med sidste sæson. Dortmund-stjernen besidder utrolig kølighed foran mål og er et hvert forsvars værste mareridt.

Foto: GettyImages.

Til sidst kommer Morata. Og hvilken fantastisk angriber han også er. Spanieren kan scorer fra næsten alle steder på banen, han er god med bolden og kan skabe chancer på egen hånd. Det er bare skræmmende at tænke på, hvor farligt et angreb bestående af Hazard, Morata og Pedro ville være.

(Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)

Alle de tre angribere ville være fantastiske i Contes system, dog ser Belotti ud til at ville passe helt perfekt ind, i forhold til, at han både er hurtig, stærk, farlig i boksen og god til at spille bolden op på.

Det er dog stadig et meget svært valg, og det kan ende med, at de kommer an på…

Den økonomiske del:

Aubameyang, der lige er blevet 28, er i sine bedste år lige nu, men hvor mange år har han tilbage på øverste hylde? Tre eller fire?

Hvis han skifter til Chelsea, ville det ifølge flere medier komme til at koste dem cirka 600 millioner.

Morata ville de formentlig skulle give omkring 800 millioner for, men han er også kun 24 år, så han vil kun blive bedre for hvert år, der går. Belotti skulle eftersigende have en frikøbsklausul på 880 millioner kroner i sin kontrakt og han kunne vise sig at være det perfekte køb. Men med kun en virkelig god sæson, så ville det være et stort sats at bruge så mange penge på en stadig uprøvet spiller.

Så hvis man kigger på alle facetterne, hvem er så egentlig den bedste løsning?

Aubamyang ville formentlig være det sikreste valg. Han er billigere og i sin bedste tid af sin karriere, men som statistikkerne viser, så ville de alle sammen formentlig blive et hit.