FC Nordsjællands fanskare, eller mangel på samme, blev ikke skånet på de sociale medier i går aftes. Kritikken var nemlig stor, da der blev lagt billeder op på det sociale medie, Twitter, af en tom udetribune på Aarhus stadion, der var værter for gårsdagens Superligakamp mellem AGF og FC Nordsjælland.

17:00 Superliga FC Nordsjælland - FC Midtjylland

Men hvad ligger til grund for FCNs lave tilskuersnit, såvel ude som hjemme? Vi har taget et kig på nogle af de ting, der delvist kan være skyld i det manglende fremmøde for den nordsjællandske klub.

#1: Farums størrelse

Farum er ikke verdens største by. Lad os bare slå det fast med det samme. Med sine godt 18.000 indbyggere og omkringliggende større klubber som FCK og Brøndby kæmper klubben allerede her med at opretholde sin fanbase. Det er velsagtens den grund, der med størst sandsynlighed har været afgørende for det lave tilskuersnit, man hidtil har set og oplevet.

#2: For ung en fanbase

Fanbasen er simpelthen for ung i forhold til at tage på udebaneture en mandag aften. Med sit klimaks for omtrent fire år siden toppede Farum-klubben med både Superliga-titel og Champions League-bold. Det lokkede mange folk til stadion, og de allermest hardcore af dem befinder sig stadig hver anden uge på ’Right to Dream Park’. Men det er også klubbens eneste sådan rigtige triumf siden stiftelse i 2003, og et andet bud på det lave tilskuersnit kunne godt gives her.

#3: Sporadisk succes

Klubben havde, som før nævnt, sine hvedebrødsdage omkring år 2012, og siden da har man rodet rundt i Superligaens nederste halvdel. Før og efter 2012 har der ikke været så hjertens meget fyld i det nordsjællandske pokalskab, og det kan have fået folk til at blive væk, på trods af, at der serveres rødvin på stadion, der må siges at passe særdeles udmærket til det nordsjællandske segment, besidder man i klubben et af Superligaens laveste tilskuersnit.