Den danske landsholdsmålmand og tidligere Manchester United-spiller Anders Lindegaard ville være førstevalg i Manchester United, men det blev han aldrig.

Foto: Paul Thomas/Getty Images

Foto: Paul Thomas/Getty Images

Alligevel tog det ham næsten fem år at forlade den engelske storklub.

Det var en af de seneste års mest omtalte danske transfers, da Anders Lindegaard for seks år siden skiftede den kolde norske Tippeliga og Aalesund udd med en af verdens største og rigeste klubber, Manchester United.

Den danske målmand så en drengedrøm gå i opfyldelse, og efter et halvt år som reserve, hvor han assisterede Edwin van der Sar, indgik han fra sommeren 2011 på lige fod med David de Gea i den engelske storklub.

Den danske målmand tabte dog kampen på længere sigt. Alligevel valgte Lindegaard at blive i Manchester United, selv om regelmæssig spilletid måtte betragtes som værende utopi.

I sommers fik fynboen dog nok. Efter adskillige år på Old Trafford valgte han at udskifte den traditionsrige Manchester-klub med den noget mindre Premier League-klub West Bromwich Albion.

I et interview med BT fortæller den danske målmand følgende:

“United ville ikke af med mig på de tidspunkter, hvor det kunne have været interessant. Det er den primære årsag til, at jeg blev. Jeg skrev under på nogle kontrakter, og dem var jeg nødt til at overholde. Jeg kunne ikke bare gå ned og hente mine støvler og sige, at nu gad jeg ikke mere.”

West Brom blev heller ikke en succes, her blev Lindegaard også frosset fast på bænken, og på jagten efter spilletid valgte han i januar at lade sig udleje til Championship-klubben Preston, hvor han nu spiller fast og bliver rost for sine præstationer.

Lindegaards optur fortsatte, da han i weekenden blev indkaldt til landsholdslejren, efter Brøndbys Frederik Rønnow måtte forlade den efter en skade.

Anders Lindegaard har spillet fem kampe, men sidst han vogtede burde for danskerne var helt tilbage i 2011.

Læs også: VANVITTIGT: Tysk landsholdsspiller koster kun 7.500 kroner