Den tidligere Chelsea- og Tottenham-træner Andre Villas-Boas har fået nye eksklusivt job for en rig asiatisk klub. Den erstatter Eriksson, der ikke formåede at vinde mesterskaber og sluttede 12 point efter konkurrenten. 

Af David Paris 

Den 39-årige fodboldtræner Andre Villas Boas, der tidligere har træner både Chelsea, Tottenham og Zenit, har fået et ny job. Han erstatter nemlig den svenske træner Sven-Goran Eriksson i den kinesiske storklub Shanghai SIPG, der sluttede hele 12 point efter klubbens største konkurrent Guangzhou Evergrande Taobao.

Den portugisiske træner har været uden job siden han forlod trænerarbejdet i Zenit tidligere på året, men nu kan han altså ser ud til at få masser af fast arbejde og angiveligt også en rigelig sum penge.

En pressemeddelse fra den kinesiske Super League-klub lyder således: “Andre Villas-Boas er den førende unge manager i europæisk fodbold, med en enorm mængde af lidenskab og coaching-erfaring.Vi er overbeviste om, at hans ankomst vil berige taktiske pust af holdet, grave potentialet i vores unge talenter og forsøge at få vores klub til nye europæiske højder.”

På trods af ankomsten af Zenit-spilleren Hulk tidligere på sæsonen for svimlende 500 millioner kroner, kunne klubben altså ikke formåede at vinde det kinesiske mesterskab og sluttede, som sagt, hele 12 point efter førstepladsen Guangzhou Evergrande Taobao, på en tredjeplads.