Barcelona havde ikke verdens bedste sæson før sommerferien, da de måtte se dere evige rivaler, Real Madrid, vinde både det spanske mesterskab og verdens fineste klubturnering, Champions League, mens de selv kun vandt den spanske pokalturnering – ekstremt skuffende. 

AF KRISTIAN PARIS

Nu hævder en meget anerkendt journalist, at en af klubbens nøglespiller kan være på vej væk fra Catalonien. Fernando Czyz skriver nemlig på sin Twitter konto, at den argentinske forsvarsspiller Javier Mascherano ikke vil være Barcelona spiller næste sæson.

Det betyder, at hans otte årige karriere i Catalonien er ovre til fordel for den kinesiske superliga.

Mascherano i aktion for Liverpool.

Argentineren skiftede til Camp Nou fra Liverpool i 2010, men nu vil han altså tage skridtet videre, efter journalisten nu skriver, den kinesiske klub, Hebei Fortune, er nået til enighed med Barcelona – her er Manchester Citys tidligere manager, Manuel Pellegrini, nemlig manager.

Mascherano var uddannet fra River Plates eget ungdomsakademi før han skiftede til den brasilianske storklub Corinthians i den bedste brasilianske række i 2005 for omkring 100 milllioner kroner.

– Javier Mascherano er ny spiller i Hebei Fortune. Barcelona og dem er nået til enighed og klubben henter den argentinske spiller efter han har været otte år i en af de bedste klubber i verden, skrev argentineren på sin egen Twitter-konto.

De gode præstationer i Brasilien først til, at sydamerikaneren kom til West Ham i 2006, og der hentede Liverpool ham, efter han først havde været udlejet til klubben.

Siden han kom til Barcelona har han spillet over 350 kampe for klubben – og scoret et mål og otte assists – yderst imponerende.

To år senere skiftede han til Barcelona, der dengang var en de bedste klubber i verden – ligesom nu – hvor han har bidraget til at holdet er blevet et af de bedste hold i historien.