Det er uden tvivl ikke gået den fodboldinteressede læsers øjne forbi, at italieneren Davide Astori, meget uventet blev fundet død på sit hotelværelse forud for weekendens Serie A-opgør. 

AF KRISTIAN PARIS

Indtil nu har hverken holdkammerater, trænere, personale omkring klubben, politiet eller nogen anden kunne udtale sig om årsagen til Fiorentina-anførerens alt for tidlige død.

Men nu står en anklager fra støvlelandet frem og bekræfter, at der er tale om en såkaldt ‘kriminel handling’, efter flere  undersøgelser er blevet åbnet vedrørende den 31-åriges italieners død.

Han blev som sagt fundet død på sit hotelværelse søndag morgen – få timer før klubben skulle møde Udinese på udebane i Serie A.

FLORENCE, ITALY – JUNE 08: Davide Astori of Italy poses for a portrait at Coverciano on June 8, 2015 in Florence, Italy. (Photo by Claudio Villa/Getty Images)

Anklager fra staten, Antonio De Nicolo bekræftet, at en undersøgelse ved Astoris lig er ved at blive foretaget samt, at der er tale om manddrab af ukendt karakter.

– ” Vi har åbnet op for at der muligvis kunne være tale om e n forbrydelse her. Lige nu er der dog tale om ukendt karakterer og ukendte gerningsmænd. “, forklarer han til mediet Radio Rai.

Astoris pludselige død tog fodboldverdenen med storm og Serie A gjorde det meget ærefulde, at de udskød og aflyste alle Serie A kampe denne dag for at ære og respektere den tidligere italienske landsholdsspiller.

Spillere over hele Europa har givet udtryk for deres kondolencer og medfølelser over de tragiske nyheder. Om familien og resten af menneske bag Fiorentina og Astori får en afklaring om, hvad der er sket med den højt elskede klubmand må tiden vise.

Astori startede sin karriere i Cagliari og har siden hen spillet for AC Milan. De seneste år har han dog været anfører for Fiorentina og det har ført til 11 landskampe for Italien.