Anthony Martial, navnet der for tiden er på alles læber. Den unge franskmand skiftede denne sommer Monaco ud med storklubben Manchester United, for en sum på hele 375 millioner kr, en sum som faktisk kan ende med at stige til den vanvittige sum på 600 millioner danske kr. 

Anthony Martial er et navn, som i øjeblikket befinder sig på alle fodboldinteresseredes læber, og dette er der megen grund til. Uniteds wonderboy er ikke blot blevet købt for en, ifølge træner Louis Van Gal “latterlig sum”, men har og scoret i de 4 kampe for Manchester United.

Den unge franskmand spillede i alt 49 kampe for Monaco og scorede deri 11 mål, og det kan derfor godt undre nogle, om det unge talent virkelig er så meget værd. Indtil videre må man sige, at Anthony Martial har været hver eneste penny værd. Med 4 mål i 4 kampe har ikke mange United-stjerner kunne gøre ham kunsten efter, faktisk er det kun den flyvende hollænder Robin Van Persie som også har scoret 4 mål i sine første 4 kampe for den engelsk storklub.

Presset på den stortalentet 

Den 19-årige knægt er blevet sat under et massivt pres i de engelsk medier, af Uniteds fans og af resten af fodboldverdenen. Den unge angriber virker dog som om at det ikke rører ham, han fokuserer bare på at spille fodbold, og måske er det netop det som skal til, for at spille på højeste plan. Martial udtalte ifølge engelske BT Sports tidligere på sommeren, at han ikke tænkte på overgangsummen, men derimod glædede sig til at udvikle sig og vise sit værd.

Landsmanden Morgan Schneiderlin udtalte sig tidligere på ugen til SkySports angående Martial, og der var en del rosende ord til stortalentet fra holdkammeraten:

“Ingen kendte rigtigt Anthony før at han kom til England, men nu kender de mere til ham”. Det er godt for ham, for han er den slags person som kan klare situationen. Da han ankom her, var han helt afslappet og ventede bare på at kunne vise hvad han kan.”

“Han er virkelig god, og han kommer til at være endnu bedre i fremtiden.”

Fremtiden

Unge Martial har allerede chokeret den engelsk fodboldnation med sine 4 mål, men åbenbart er det ikke kun den engelsk fodboldnation, der er blevet ramt af Anthony Martial feber. Den franske sportsjournalist Philippe Auclair har været ude og sige, at Anthony Martial minder om den franske legende Therry Henry. Ligeledes er sammenligningen imellem de to dukket op over alt på de social medier.

Om det unge talent virkelig er det, der skal til, for at få de røde djævle til at vinde kampe vil tiden vise. En ting er dog sikker, hvis at Martial holder skruen i vandet og forsætter sin målstime, har han chancen for, at blive lige så stor en spiller som selveste Therry Henry.