Anthony Martial

Fulde navn: Anthony Martial

Klub: Manchester United

Løn: Anthony Martial tjener 75.000 pund om ugen hos Manchester United. Til sammenligning er mindstelønnen i Storbritannien 294 pund om ugen.

Land: Frankrig

Født: Han blev født den 5. december i 1995 i Massy i Frankrig

Højde: Anthony Martial er 1,81 meter høj

Vægt: Anthony Martial vejer 76 kilo. Det giver ham en BMI score på 23,2

Position: Angriber

Anthony Martial

Anthony Martial er en fransk, professionel fodboldspiller, som i øjeblikket spiller for Premier League-klubben, Manchester United, samt det franske landshold. Den meget talentfulde Anthony Joran Martial er en af de mest berømte fodboldspillere i hele verdenen. Han er en ung spiller, men på trods af alderen, har han allerede nu opnået noget, de fleste spillere ikke kommer til i løbet af deres professionelle karrierer.

Af flere eksperter drages der paralleler mellem ham og Thierry Henry, der ligeledes var en fransk måljæger og som også tørnede ud for Monaco, samt bombarderede Premier League med eklatante præstationer.

I 2015 blev han nemlig tildelt Golden Boy-prisen, som går til den bedste spiller i Europa under 21 år.

Han blev født den 5. december 1995 i Massy i Frankrig.

Allerede i en tidlig alder, interesserede Martial sig for sportsgrenen. Han spillede ungdomsfodbold i den lokale klub, CO Les Ulis. Måske har du hørt om klubben før? Franske fodboldstjerner som Thierry Henry og Patrice Evra har nemlig fået deres opvækst i klubben.

Anthony Martials klubhistorie

Han begyndte sin professionelle karriere hos Lyon. Han debuterede for klubben den 6. december 2012 i en kamp mod israelske Hapoel Ironi Kiryat Shmona i Europa League.

I sommeren 2013 skiftede han til AS Monaco for en sum på 5 millioner euro. Den 24. november samme år fik han debut, da han erstattede Radamel Falcao i det 63. minut i en kamp mod Nantes. Seks dage senere startede han for første gang inde for AS Monaco. Han kvitterede for tilliden ved at score et mål i 2-0-sejren over Rennes. Hans første sæson i klubben blev dog ødelagt af en ankelskade. I vinteren 2014 skrev han under på en kontraktforlængelse med klubben, som bandt ham frem til 2018.

I hans anden sæson i klubben blev det til 9 mål i 36 kampe. Blandt andet sikrede han Monaco et vigtigt point mod de forsvarende mestre fra PSG med et mål i det sidste minut. Han scorede to gange i en 3-0-sejr mod Bastia i den sæson, og i slutningen af sæsonen, forlængede han sin kontrakt med yderligere et år.

Han var en vigtig del af klubbens trupper i to år. Han scorede 11 mål i løbet af sit ophold i klubben.

Drømmen om Premier League og skiftet til Drømmenes Teater

Særligt 2015 står i erindringen hos Martial. Han fik nemlig mulighed for at tørne ud for selveste Manchester United.

Den 1. september 2015 skiftede han til engelske Manchester United, i en handel som menes at være mindst 36 millioner pund værd. I forbindelse med skiftet, udtalte Martial følgende om mulighederne for at spille i en af verdens bedste ligaer.

Anthony Martial jubler sammen med Chris Smalling, Jesse Lingard og Juan Mata efter en scoring mod Burnley.

– Jeg er så spændt på at komme til United. Jeg har altid gerne villet spille i Premier League. At komme til en af verdens største fodboldklubber, er, hvad enhver ung fodboldspiller drømmer om.

I sin første måned i klubben blev han tildelt månedens spiller i Premier League. Forståeligt nok, for det blev til tre mål i to kampe i den første måned hos Manchester United.

Under Ole Gunnar Solskjær er han for alvor blomstret op igen, og han har vist sig at være en værdifuld spiller for The Red Devils.

Anthony Martials privatliv

Der er ikke meget at fortælle om Anthony Martials privatliv.

Når vi snakker om Anthony Martials privatliv, skal det tilføjes, at han er gift med Samantha. De ses ofte sammen i offentligheden. Parret har et barn sammen – en datter.

På Twitter har han over 470.000 følgere og dermed har han en stor skare af følgere på de sociale medier, som de fleste andre professionelle fodboldspillere i verdenen.

Derudover er der ikke ret meget at fortælle om Anthony Martial. Der er endnu ikke de store skandaler at skrive hjem om. Mon ikke de nok skal komme i takt med, at også han bliver ældre?

Anthony Martials landsholdskarriere

Anthony Martial ses her ved en U17-landskamp for Frankrig i en duel med Tysklands Kempf om bolden.

Den franske angriber har spillet både ungdoms- og seniorlandskampe for Frankrig. I 2012 scorede han fem mål for Les Bleus ved kvalifikationen til U17-EM. Det franske U19-landshold fik bronze ved EM i 2013 i Litauen, hvor franskmændene blev nummer to efter et nederlag i finalen til Serbien.

Anthony Martial har flere landskampe på cv’et for Frankrig. Han blev første gang udtaget til det franske landshold forud for venskabskampene mod Portugal og Serbien.

En af de største triumfer, internationalt set, var, da han løftede VM-trofæet i Moskva i 2018, takket være en 2-1-sejr over Kroatien i finalen.