Da den 16-årige fik debut for Juventus i november mod Pescara i deres 3-0 sejr, blev han den første, der er født i dette årtusinde, til at få debut for et professionelt hold i den bedste række i landet. 

Af Kristian Paris 

Ja, hvis ikke du kender ham, er hans navn Moise Kean. Han er 16 år gammel(!), fylder 17 den 28. februar, 182 cm høj og så spiller han angriber for Juventus’ førstehold.

Han startede sin karriere i 2007, syv år gammel, i den italienske by Asti. Her spillede han i tre år inden han skiftede Torino. I 2010 blev han så lokket til Juventus og her har han spillet lige siden.

Desuden står han noteret for seks kampe for det italienske U15-landshold, fire kampe for U16, og 12 kampe for U17.

Indtil videre har han optrådt to gange for Juventus; han fik debut mod Pescara i november, og så har han til og med også spillet Champions League, da han kom ind i mødet med Sevilla. Noget af en præstation som blot 16-årig…

Alt i alt ligner han mest en voksen mand, og man kan tydeligt drage paralleler til Paul Pogba, der tidligere på sæsonen blev solgt til Manchester United fra netop Juventus.

Nå, men denne vidunderdreng vækker meget postyr rundt omkring i fodboldeuropa. Eftersom han endnu ikke har underskrevet en forhåndskontrakt med Juventus, har det fået klubber som Arsenal og Manchester City til at intensivere jagten på det unge talent (Daily Star).

Desuden har hollænderne fra Ajax også meldt sin interesse. En klub, der i hele verden, er kendt for at udvikle nogle af de bedste talenter i verden, for så at tjene massive summer på videresalg.

I denne sæson har Kean scoret 10 mål i 14 kampe for Juventus ungdomshold.

Keans agent er Mino Raiola, der også repræsenterer både Zlatan og Pogba.

Den unge spiller går en spændende tid i møde, og kun skæbnen ved, hvad fremtiden vil bringe.