Alisher Usmanov ejer lige nu 30 procent af Premier League-klubben Arsenal, men inden for den nærmeste fremtid kommer han formentlig til at sælge sin del af den engelske London-klub. Det skriver det engelske medie Goal.com i hvert fald.

Stan Kroenke er manden, der ser ud til at lave en total overtagelse og blive ene-ejer af The Gunners, som Arsenal også nogle gange kaldes. Alisher Usmanov har lige nu 30 procent af klubben og det forlyder at Kroenke har planer om at købe dem, så han får den største del af klub. Men det er ikke billigt. Ifølge det førnævnte medie så skal sælger Alisher Usmanov nemlig sin del af klubben for 4,5 milliarder danske kroner.

Såfremt Kroenke vælger at hive den store pengepung frem og betale den sum, så vil han være ejer af Arsenal, der lige nu anslås til at have et en værdi svarende til cirka 15 millioner danske kroner.

En udtalelse for købmanden Kroenke selv siger følgende:

“Vi ser frem til. Og arbejder frem mod at have 100 procent ejerskab over klubben. Det er målet og noget som vi arbejder hen i mod. Det er firmaet KSE, der gøre dette. Vi sætter pris på Alisher Usmanov og hans dedikation til Arsenal og de resultater og historier, som klubben har skabt i samarbejde med ham. Men nu vil vi gerne tage over. Sådan er det. ”

KSE er en firma, der står for Kroenke Sport and Entertaiment og har base i Denver i USA. De beskæftiger sig primært med investeringer og forretninger i sportsverdenen. Hvilket er den primære årsag til at de ønsker fuldt ejerskab over Arsenal-