Arsenal skiftede denne sommer Arsene Wenger, der havde været manager i klubben i to årtier, ud med Unai Emery. Han havde netop vundet Ligue 1 med PSG. 

Nu står en af Arsenals helt store profiler frem og forklarer, hvad den største forandring og den største forskel har været med trænerskiftet.

Emery kom til Arsenal fra PSG denne sommer, hvor han afløste Wenger. Han var selv gået af efter 22 år i klubben. Han er dog ikke gået på pension. Han har selv udtalt, at han sagtens kan se sig selv vende tilbage til trænerjobbet i en anden klub.

Den største forskel på de to managers behøver man ikke at kunne være spiller for at se. Emery benytter pres spil meget mere end Wenger, der var mere tilhænger af at holde på bolden, possession.

. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Frihed og taktik

“Jeg synes Emery er en god træner. Han har meget erfaring i Spanien og har altid spillet på højeste niveau, selv med hold, hvor der ikke var de bedste spillere. Han gjorde dem konkurrencedygtige. ” slog Bellerin fast om Emery.

“Det har være meget anderledes denne sommer. Mr Wenger havde været i klubben i 22 år, så det er bare naturligt, at mange ting har ændret sig. Træningen er anderledes; vi træner andre ting som vi ikke gjorde med Wenger. ”

“Emery og Wenger har forskellige filosofier. Wenger var en manager, der efterlod stor inspiration hos spillerne. Han gav os meget frihed.  Emery er meget taktisk og mere organiseret på banen. ”

Han fortsatte: “Det er forskellige filosofier, der har virket for dem begge to og for os som spillere. Det er bare, hvordan de vil have tingene gjort på banen. ”

Afslutningvis slog han fast: ” Vi er ved at vænne os til det. Alle gør det rigtig godt og arbejdet rigtig hårdt hen mod sæsonens start. Vi glæder os alle rigtig meget. “