Penge bliver et mindre og mindre problem i moderne fodbold. De store klubber får stadig flere og flere mellem hænderne, mens de mindre klubber blot sulter og bliver endnu fattigere. 

AF KRISTIAN PARIS

De store pengesummer, der i øjeblikket bliver handlet med – se blot på verdens dyreste fodboldspiller, Neymar Jr., der i sidste uge blev solgt for 1,65 milliard kroner – afspejler sig naturligvis også på spillernes lønkrav.

Og det er tilfældet i Premier League klubben Arsenal fra London. Den engelske klubs kantspiller Alex Oxlade-Chamberlain kræver nemlig i følge the Daily Start 1,2 millioner kroner om ugen for at blive i Arsenal.

Det krav sker efter, det er kommet frem, at interessen for den engelske landsholdsspiller stor. Desuden er er han i sit sidste år med klubben, og det betyder, at hvis ikke han forlænger med klubben denne sommer, vil han kunne forlade den næste sommer helt gratis – og det er bestemt ikke noget som Wenger og co. vil have sker.

 

(Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images)

Det forlydes, at hans nuværende kontrakt sikrer ham ‘sølle’ 650 tusinde kroner om ugen. Det betyder altså, at hvis han får sine krav opfyldt, kan få fordoblet sin løn.

“Personligt mener jeg, at han er en meget talentfuldt spiller. Han er på vej frem og jeg håber hans udvikling vil fortsætte, fordi potentialet er der i hvert fald.” udtalte Wenger i et interview med avisen tilbage i 9 august .

“I dag er han meget bevidst om hans kvaliteter; altså, hvad han kan og hvad han ikke kan. Jeg tror på, at han kan blive en stor spiller i fremtiden.” afsluttede den franske manager, der i sidste sæson valgte at omskole Chamberlain til en wingback i et 3-4-3 system.