Rivaliserende. Et ord som meget passende betegner det forhold som Arsenals franske træner Arsene Wenger og Chelseas portugisiske træner Jose Mourinho. Man kan måske endda mene, at hadet nok ikke blev mindre efter dagens kamp. Arsene Wenger valgte nemlig at styrte direkte ned i spillertunnellen, og ignorerede altså Mourinhos ønske om et håndtryk efter nederlaget.

Kurt Zouma og Eden Hazard stod for målene i en vital 2-0 sejr for Chelsea, på en solrig lørdag på Stamford Bridge. Men det referat er ikke fyldestgørende. Vi var nemlig vidne til en meget kontroversiel kamp med et rødt kort til Arsenals spiller Gabriel, som så rødt kort før pausetid.

En episode, hvor Diego Costa angiveligt skulle have skubbet Arsenals Laurent Koscielny, fik Gabriel til at træde til, hvilket udmøntede sig i et gult kort til ham. Kort efter måtte dommer Mike Dean endnu en gang hive et kort op af lommen. Denne gang havde kortet bare skiftet farve. Gabriel fik det røde kort for en grov stempling over Diego Costas fødder. Ifølge Gabriel sagde Diego Costa nogle grimme ting i hans øre, hvilket altså var nok til at tænde den brasilianske midterforsvarer af.

Men tilbage til de to træneres rivalisering. Før kampen havde de faktisk givet hinanden hånden, men Wenger fór altså direkte ud i spillertunnellen, da dommer Mike Dean fløjtede kampen af. Wenger var heller ikke tilfreds med dommerens præstation, som han i et interview efter kampen, kaldte for “svag” og udtalte efterfølgende, at:
“Jeg ønsker ikke, at være Mike Dean denne aften. Costa skulle to gange have haft rødt kort. Han skubber Koscielny med vilje. Hver kamp viser Costa aggressivt spil, men hver eneste gang slipper han væk med det, på grund af dommerens svage tilgang til spillet. Gabriel skal selvfølgelig ikke reagere, som han gjorde, men spillerne bliver frustreret med den spillestil Costa ligger for dagen.”