Arsene Wenger ser ikke foreløbig ud til at stoppe med at træne Arsenal, men en dag kommer tidspunkt, hvor franskmanden går på pension. Allerede nu har den ikoniske manager udpeget sin afløser, og det er faktisk en af hans nuværende spillere. 

Af David Paris 

På transfervinduets sidste dag lejede Arsenal sin midtbanespiller Jack Wilshere ud til bundklubben i Premier League; Bournemouth. Lejeaftalen kom som en chok for mange, og eksperter og fans var uforstående over for træne Arsene Wengers valg.

Den i dag 24-årige englænder Jack Wilshere har næsten været en fast bestanddel af The Gunners-mandskabet siden debuten i 2008. I 2010, som 18-årig, fik den teknisk stærke centrale midtbanespiller sit egentlige gennembrud og blev spået en fremtid som en af verdens bedste spillere.

Luften er dog gået lidt ud af ballonen siden, og skader og dårlig form har primært sat en stopper for Wilsheres gennembrud i Europa. I jagten på at genfinde sit niveau ovenpå en længere skadesperiode sidste sæson, valgte han, som sagt, i samarbejde med Wenger, at skrive under på en 1-årig lang lejekontrakt med Bournemouth, der mest af alt betragtes som en bundklub i den bedste engelske række.

Mange eksperter og selveste Wenger, fortæller om Wilshere som en taktisk klog spiller, med et stort potentiale til at styre slagets gang fra sidenlinjen som træner. 66-årige Wenger fortæller selv:

“Han har en rigtig fodbold-hjerne og forstår fodbold. Du ved virkelig, det er i hans gener. Jeg ser ham som fremtiden i denne klub selvfølgelig. Han vil tilbringe sit liv med fodbold, han er bestemt en fodbold-mand. Enten har du det, eller også har du det ikke. Og han er, som sagt, en ægte fodbold-mand.” 

Om Wilshere har planer om at følge i Wengers fodspor, når den franske manager trækker sig tilbage, er uvist, men Wilshere har i hvert fald opbakningen og tilliden til det.