Arsenal formåede ikke at sikre sig en forsvarsspiller i det netop lukkede januar-transfermarked. Det er der en særlig årsag til, forklarer træner Arsene Wenger. The Gunners som klubben også kaldes, var sat i forbindelse med flere spillere til posten, men man formåede aldrig at få vedkommende til at underskrive en London-klubben.

I stedet fik man dog forbedre de offensive kvaliteter i og med at, angriberen fra Gabon Pierre-Emerick Aubameyang blev hentet til Emirates Stadium fra Borussia Dortmund. Derudover har man også fået fat i den offensive midtbanespiller Henrikh Mhkitaryan, der var en del af byttehandelen med Alexis Sanchez, der sendte den chilenske landsholdspiller til Jose Mourinho i Manchester United.

Aubameyang har spillet sidste gang i Dortmund-trøjen for denne gang – bliver han en succes i London?  (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Den franske træner Wenger for Arsenal siger, at årsagen til at klubben ikke fik forstærket sig på defensive pladser er, at man mangler finansielle kræfter. Aubameyang kostede 55 millioner engelske pund, hvilket svarer til 470 millioner danske kroner – penge som også ville have brugt på f.eks. en defensiv midtbanespiller.

Den unge forsvarsspiller Konstantinos Mavropanos var det eneste defensive indkøb, men den kun 20-årige græker kan næppe indgå i startopstillingen fra første kamp i Premier League og bliver nok mere eller mindre en reserve spiller det første tid i klubben.

Konkurrenterne fra Manchester City og Liverpool formåede at hente forsvarsspillere til klubben. Førstnævnte med Aymeric Laporte fra Athletic Bilbao og sidstnævnte med den tidligere Southampton-spiller Virgil Van Dijk. Wenger siger om den situation, som han nu skal forholde sig til:

“Se, defensive forstærkninger har været en sag for mange topklubber i England. Alle kigger efter forsvarsspillere og vi formåede ikke at sikre os nogen. Sådan er det. Kig på City, hvor mange penge har de lige? Er pungen endeløs? Se på, hvor mange penge de har brugt på forsvarsspillere de sidste tre år… Det er for vildt. Vi var tæt på at få Johnny Evans,  men det gik i vasken og nu må vi klare situationen herefter. “