I de døende minutter af Diego Simeone’s andet Madrid-derby i spidsen for Atletico Madrid blev et banner hævet frem bagved Atletico’s mål. På banneret stod der oversat til dansk: “Søges: En værdig rival til et ordentlig derby.”  

Af Frederik Andersen

Sidenhen har Real Madrid’s fans fået så meget mere end de efterspurgte. I løbet af de sidste fire år har Simeone transformeret Atletico fra værende en selvdestruktiv rodebutik til et europæisk kraftværk.

I morgen lørdag mødes de to sværvægtere i Champions League-finalen for anden gang på bare tre år. Opgøret bliver det 18. i rækken siden den regnfulde nat tilbage i oktober 2012, hvor kløften mellem de to klubber synes uoverkommelig, om man så må sige.

(Foto af Antonio Villalba / Getty Images)

(Foto af Antonio Villalba / Getty Images)

Siden oktober 2012 har Atletico vundet syv og tabt fem ud af 17 møder de to Madrid-klubber imellem.

I perioden 1999 til 2013 – 14 år og 25 kampe – vandt Atletico ikke et eneste Madrid-derby.

Da det endelig lykkedes i 2014, var det på bedst tænkeligvis. Simeone og hans tropper vandt Copa del Rey-finalen på Real’s hjemmebane Santiago Bernabeu. Herefter – en uge før Champions League-finalen i Lissabon – fulgte klubbens første liga-titel i 18 år.

Hviler der en forbandelse over “De Rødhvide”?

Simeone’s mænd var sekunder fra at vinde klubbens første Champions League-trofæ nogensinde. Desværre for Atletico udlignede Sergio Ramos i sidste øjeblik og sendte kampen ud i forlænget spilletid. Her sikrede Real sig en 4-1 sejr.

Til trods for alt det Simeone havde gjort for at forvise klubbens dæmoner, syntes Atletico stadig at være forbandet.

I 2015 var det endnu engang Real, som skulle vise sig at være bøddel. Los Rojiblancos blev elimineret i kvartfinalen af endnu et sent scoret Real-mål. Javier Hernandez var manden bag.

GettyImages-453974922

(Getty Images)

Champions League er ikke bare det eneste trofæ, som Atletico ikke har vundet i klubbens historie. Det er også det eneste trofæ, som Simeone ikke vundet i sin tid som træner i klubben.

I alle fem sæsoner har klubben med Simeone i spidsen sikret sig mindst ét trofæ – heriblandt Europa League, Den Europæiske Supercup, Copa del Rey, La Liga og Den Spanske Supercup.

“In life there is no revenge. There are new opportunities. And this is a new opportunity.”

Sagde Simeone, efter at klubben havde sikret sig sin plads i dette års Champions League-finale.

Klubbens motto for denne sæson har hele vejen igennem været “Don’t stop believing,” og rejsen til Champions League-finale vidner måske om, at heldet endelig er med “De rødhvide”.

I always say the Champions League owes us one and possibly it is this one”

Sagde Atletico’s præsident Enrique Cerezo til den franske avis AFP.