cAtleticos keeper Jan Oblak er helt fænomenal. Atletico er helt fænomenale… ja, det hele går godt… Læs hvilken milepæl, den unge keeper nu har nået. 

AF KRISTIAN PARIS 

Det ser ud til at, Atletico Madrid har det med at opdage en ny verdensklasse keeper så snart de mister deres egen.

Diego Simeones mandskab har været i besiddelse af verdensklasse keepere som David de Gea og Thibaut Courtois, der er på kontrakt i øjeblikkeligt i henholdsvis Manchester United og Chelsea i Premier League.

Chelsea v Manchester United - The Emirates FA Cup Quarter-Final

 

De to førnævnte keepere er i øjeblikket to af verdens bedste keepere. Specielt har belgieren Courtois gang i en ‘outstanding’ sæson, og han ser ud til at kunne skrive ‘ den gyldne handske’  -trofæ på cv’et, der om to måneder bliver overrakt.

På trods af at have mistet de to spillere inden  for relativ kort tid, har Atletico allerede nu fundet deres erstatning. Og det er ikke er hr. hvem som helst. Jan Oblak har nemlig vist sig at være et sandt guldfrø, og han har bestemt potentiale til at nå samme højder som sine to forgængere i klubben.

Slovakken havde ellers relativt svært ved at komme på holdet på Vincente Calderon, da han i 2014 kom til den stribede side af hovedstaden Madrid.

I lørdags spillede han altså sin 100. kamp for klubben, da Atletico vandt 2-0 over liga-rivalerne fra Malaga.

Ikke nok med, at han det var hans 100 kampe for den spanske hovedstadsklubben, det var nemlig også hans 58. clean sheet.

Oblaks eminente form har ført til, at han er blevet kædet sammen med et skifte til England og PL.

Hvis vi sammenligner Courtois og Oblak, havde belgieren kun 49 clean sheets efter 100 kampe, hvor, han sammenlagt havde lukket 89 mål in. Oblak har kun lukket 63 ind…