Tidligere på ugen bragte vi artikler om en af Evertons spillere, der har slettet sin Twitter konto for at komme med homofobisk bemærkninger tilbage i 2012. Ligeledes er Spartak Moskva blevet anklaget for at være racistiske i deres seneste reklame for dem selv. 

AF KRISTIAN PARIS

Og nu er den så gal igen. Denne gang er det dog i den tyske Bundesliga, hvor Dortmunds angriber stjerne Pierre-Emerick Aubameyang har tiltrukket sig stor opmærksomhed efter han hævder, at han er blevet angrebet af journalister, hvis sprogbrug han kalder racistisk.

Den 28-årige spiller har brugt Instagram til at lade sin fans og følge kende hans mening om sagen. Her han uploadet et screenshot af den artikel som en tysk journalist har skrevet. I artiklen indgår et ord som affenzirkus, der betyder abecirkus.

 (Photo by Alexandre Simoes/Borussia Dortmund/Getty Images)

 

Artiklen er skrevet af avisen Kickers journalist Marc Schwitzky, hvori et billede af en abe, der heiler er blevet fremhævet.

Selvom det nok ikke har været med vilje at dette ord og billedet skulle være ude til offentlig skue, er det dog op til Aubameyangs følgere af vurdere selv.

Journalisten har selv undskyldt og skrevet følgende på Twitter:
Undskyld, men i denne sag er det fuldstændig overdrevet kritik. Jeg skrev ikke kun enkelte dømmende ord, men citater fra specifikke kilder. Er der noget faktuelt forkert ved min artikel?

 

Landsholdsspilleren fra Gabon, der på det seneste er blevet sat i forbindelse med et skifte til Kina for omkrign 600 milloner kroner, skal her søndag møde Wolfsburg i Dortmunds næste Bundesliga kamp.
Ângriberen har indtil videre lavet 13 mål i 15 kampe i den bedste tyske række, og det har naturligvis medført, at han er  blevet sat i forbindelse med storklubber som Man United og selveste Real Madrid. Sidstnævnte kunne i hvert fald godt bruge en angriber mere.