Af Anders Lang Jensen

Tyske Jerome Boateng er en absolut verdensklasse-spiller hos FC Bayern. Den fysiske midt-stopper kan dog være på vej væk fra den tyske storklub.

Chelsea med italienske Antonio Conte i spidsen har længe kigget efter forstærkninger til næste sæson, hvor det engelske mesterskab skal forsvares. Hollandske Virgil van Dijk i Southampton har længe lignet en kommende Chelsea-spiller, men i stedet skulle holdet fra London nu have rettet fokus mod det sydtyske og Boateng. Det skriver The Sun.

De engelske mestre kigger altså på alternativer til Van Dijk, der ligner en umulig opgave for Chelsea at hente hos ligarivalerne på St. Marys Stadium i Southampton. Den brølstærke hollænder har masser af tilbud fra andre Premier League-klubber også.

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

28-årige Boateng har sammen med landsmanden Mats Hummels dannet et fremragende makkerskab i det centrale forsvar på det stjernespækkede Bayern-mandskab denne sæson. Men til næste sæson kommer der konkurrence, og det frustrerer den tidligere Manchester City-spiller.

Den unge Niklas Süle skifter fra Hoffenheim til Allianz Arena efter sommerferien. Og med flere skader denne sæson frygter Boateng en smule for sin startplads. Derfor øjner Antonio Conte at hente en utilfreds stjerne hos Bayern. Chelsea forbereder at tage kontakt med Boatengs lejr inden sommerens transfervindue.

Photo by Joerg Koch/Anadolu Agency/Getty Images

Chelseas 3-mands bagkæde har været ganske sublim i den første sæson under Conte, men der skal nyt blod til de defensive pladser for at styrke bredden og kvaliteten. Særligt mangler man John Terry og måske franske Kurt Zouma til næste sæson. To spillere der har styrket bredden i truppen.

Samtidig kommer danske Andreas Christensen hjem til Chelsea, og kæmper om spilletiden i netop 3-mandskæden. Og med en mulig Boateng, som endnu en konkurrent, kan livet blive svært for den danske forsvarsspiller.