Eran Zahavi har i denne sæson bombet mål ind på stribe for Maccabi Tel Aviv i både Europa og den bedste israelske række fra en position, der i sit udgangspunkt er nærmere 10’er rollen.

Eran Zahavi er næppe en spiller, hvis navn giver genklang i de flestes ører. Sådan behøver det dog ikke fortsætte. Således er Newcastle United på jagt efter en mand med mål i støvlerne forud for den kommende sæson, der skal resultere i en oprykning for klubben, der meget godt kan betegnes som en sovende kæmpe. Newcastle havde i den netop afsluttede sæson 48.615 tilskuere i snit på den ikoniske hjemmebane, St. James Park. Dette er det fjerde højeste snit i Premier League, hvad der taler for, at der gemmer sig et betydeligt uforløst potentiale. Dette potentiale fik Rafa Benítez til at forlænge med klubben for nylig på trods af degraderingen fra Premier League.

LONDON, ENGLAND - MAY 19:  Chelsea interim manager Rafael Benitez during the Barclays Premier League match between Chelsea and Everton at Stamford Bridge on May 19, 2013 in London, England.  (Photo by Scott Heavey/Getty Images)

Rafa Benítez har Eran Zahavi på ønskelisten. (Getty Images)

Eran Zahavi har i denne sæson præsteret 27 mål i 26 optrædener i den hjemlige liga, lige som hans syv mål i kvalifikationen til Champions League sikrede klubben en plads blandt de 32 deltagere. De imponerende tal har fået Newcastle på mærkerne, ifølge engelske The Sun. Klubben jagter spilleren, men kan imødese modstand fra Ajax Amsterdam og kinesiske klubber i jagten på spilleren.

Newcastle præsterede kun 44 mål i seneste sæson, heraf blev de 20 scoret af Giorginio Wijnaldum og Aleksandar Mitrovic som begge rapporteres videre fra klubben for at fortsætte på øverste trin. Dermed vil en mand med Eran Zahavis målnæse være stærkt efterspurgt, hvorfor Rafa Benítez skulle have identificeret ham som et topprioriteret transfermål.

En ting er sikkert; De næste måneder bliver hektiske for The Magpies, der formentligt vil opleve adskillige til- og afgange, herunder måske Eran Zahavi.