Den nye sæson er godt i gang og vi har netop overstået en vellykket runde af VM-kvalifikationen til VM i Rusland næste sommer. I næste weekenden står den igen på verdensklasse fodbold rundt omkring i Europa med verdensklasse spillere. 

AF KRISTIAN PARIS

Men nogen af disse verdensklasse spillere gør det bare bedre end andre. Det er ofte angribere og kantspillere, der scorer masser af mål, men også spillere tilbage på banen får anerkendelse.

En anerkendelse, der består i at blive nomineret til prisen som verdens bedste fodboldspiller, den såkaldte Ballon d’Or pris eller statuette.

Goal.com skriver, at de første fem navne til dette års pris allerede nu er blevet afsløret af fransk fodbold her til  morgen.

Den foreløbige korte liste indebærer lige nu navne som Neymar, Paulo Dybala og N’Golo Kante, der er de tre første navne til Ballon d’Or prisen 2017.
Derudover er Real Madrid backen, der altid er meget offensiv, Marcelo også indstillet til prisen sammen med hans Madrid-holdkammerat, Luka Modric, der også har gjort det fremragende i sidste sæson.

Soccer Football – Serie A – Juventus vs Torino – Juventus Stadium, Turin, Italy – September 23, 2017 Juventus’ Paulo Dybala in action REUTERS/Massimo Pinca

Neymar har selv gjort det yderst imponerende i den forgangne sæson,og han høje niveau har fortsat ind i den nye ditto. Han har også løftet Brasiliens landshold til et helt nyt niveau, og de har netop vundet deres VM-kvalifikationsgruppe foran favoritterne fra Argentina.
Nu er han som bekendt verdens dyreste fodboldspiller efter han skiftede til PSG tidligere på sommeren .

Ligeledes har han angrebskollega, Dybala, også imponeret de fleste fodboldseere. Han havde en imponerende 16/17 sæson, hvor han hjalp Juventus til endnu en Serie A titel og den gamle Dame nåede også hele vejen til Champions League finalen.

På samme måde hjalp N’Golo Kante Chelsea til at vinde deres sjette PL-titel nogensinde – kun et år efter han selv havde vundet den med Leicester City i 15/16-sæsonen.

Marcelo og Modric derimod har spillet en central rolle i manager, Zinedine Zidane succes som Madrid-træner. Klubben vandt La Liga for første gang i fem år og deres Champions League titel nummer 11.