Barcelona har ikke været helt så overbevisende og dominerende som de har været. Her snakker vi både fodboldmæssigt, men også på transfermarkedet. De kan simpelthen ikke tiltrække spillere i lige så høj grad som de tidligere kunne. 

AF KRISTIAN PARIS

Netop det emne udtaler Barcelona legende Xavi sig om til Marca.com efter transfervinduet lukkede i torsdag nat. Men det spanske transfervindue lukkede først i går nat, fredag.

Han giver udtryk for, at hans tidligere klub aktivitet på transfermarkedet denne sommer, bare ikke har været optimal, og ikke i nærheden af acceptabel. Han bruger termerne: ‘de er begyndt at sove’ i  sin udtalelse.

Men selvom de måske nok har sovet lidt henover sommeren, er der alligevel sket adskillige store ændringer i klubbens holdstruktur forud for næste sæson.

En af klubbens største stjerne, og en del af den berømte trio, MSN, Neymar Jr. forlod tidligere på sommeren de spanske giganter, efter den franske hovedstadsklub, PSG betalte spillerens enorme frikøbsklausul på ca 1,6 milliarder danske kroner  – den dyreste transfer i historien.

Men den handel skete ikke kun fordi, franskmændene valgte at betale uhyre mange penge for en spiller. Nej, det skete også fordi, Neymar oprigtigt ville væk og ikke var tilfreds i Barcelona.

Inden skiftet kom det frem, at han ikke var tilfreds med konstant at stå i Messi skygge, og han ville være den største stjerne. Og det kan man bare ikke i Barcelona.

Selv siger Xavi det således: “Jeg var en del af en æra i Barcelona, der var så dominerende og imponerende. Det bliver aldrig det samme igen. Klubben spiller stadig god fodbold, men aktiviteten på transfermarkedet kunne have været bedre. De er begyndt at sove på grund af de sidste mange års store succes. Og det er der bare ikke råd til moderne fodbold. Så klappe fælden og man falder bag sine konkurrenter. ” 

Og det sidste er i sandhed nogen Barcelona har gjort. Det blev slået fast i sidste sæson, da de evige rivaler fra Real Madrid vandt mesterskabet for første gang i fem år, og sikrede sig titlen som Champions League mestre.