Der var lagt i kakkelovnen til revanche for gæsterne fra FC Barcelona, der denne lørdag havde taget turen nordvestpå til Gijon. Gæsterne, der sidste weekend tabte 1-2 hjemme på Camp Nou til oprykkerne fra Alaves skulle derfor ud at vise sig fra en anden side.

Forventningerne til Barcelona i denne sæson er tårnhøje efter sommerens transfervindue, og der er derfor ikke plads til mange fejltrin, hvis man skal gøre sig forhåbninger om, at følge med de to store Madrid-klubber.

Derfor var det også helt uacceptabelt, at man i sidste weekend tabte til oprykkerne fra Alaves på eget græs.

Men Barcelona-spillerne havde kigget indad til dagens kamp, og det var et helt anderledes, tændt catalansk mandskab, der løb på banen.

Man kunne gå til pause med en føring på 2-0 efter scoringer fra Luis Suarez og Rafinha, og dermed var udesejren reelt sikret.

I anden halvleg fortsatte de catalanske dog deres sejrstogt, og kampen endte med en 5-0 sejr til Barca efter tre mål i de sidste ti minutter, to af Neymar og et af Arda Turan.

Barcelona indtager dermed førstepladsen i La Liga, men Real Madrid og Sevilla har dog en kamp til gode, og kan, hvis de vinder, indhente de forsvarende mestre.