Det er vel fair nok at sige, at Real Madrid og Barcelona har udnyttet sine tilbagekøbsklausuler til fulde i de senere år.

Af Frederik Andersen

De spanske giganter lader ofte yngre spillere, som har problemer med at få spilletid på førsteholdet, forlade klubben. Udelukkende for at hente dem tilbage når de begynde at leve op til deres potentiale.

I bund og grund er en tilbagekøbsklausul bare et langvarende lån, hvor den pågældende spiller har mulighed for at vende tilbage til klubben, hvis han begynder at spille godt.

Det er i sandhed en sjældenhed, at de to klubber – Real Madrid og Barcelona – lader en lovende spiller gå, uden at der er mulighed for at hente ham tilbage igen.

Denne sommer er ingen undtagelse. Endnu engang vil Barcelona udløse en af sine tidligere spillers tilbagekøbsklausul.

Spilleren det drejer sig om er Villarreals Denis Suárez.

Den 22-årige spanier blev solgt til Den Gule Ubåd sidste sommer, men efter at have imponeret i sin første sæson i den gule trøje, ser det ud som om, at han vender tilbage til Camp Nou.

Det er Barcelonas sportsdirektør Robert Fernandez, som har indrømmet, at en proces med at bringe Suárez tilbage til Catalonien er igang.

FERNANDEZS KOMMENTARER 

“Villarreal have received a notification that we are interested in the player, I think it’s July 1 but I don’t know the dates very well,”

Ovenstående sagde han ifølge FourFourTwo på et pressemøde.

“And on July 1 he will be notified that he will be recovered.”

Suárez spillede 45 kampe i alle turneringer for Villarreal i sidste sæson. Med Suárez på holdet sluttede Villarreal nummer fire i La Liga, og kvalificerede sig derved til Champions League.

(Foto af Manuel Queimadelos Alonso / Getty Images)

(Foto af Manuel Queimadelos Alonso / Getty Images)

Til trods for sine imponerende præstationer betyder Barcelonas klausul, at de kan hente midtbanespilleren tilbage for kun 3,25 mio. Euro.

SUÁREZS KARRIERE

Selvom han tidligere har spillet for Barcelona, var Suárez ikke en del af det berømte La Masia akademi. Den offensive midtbanespiller startede sin ungdomskarriere i Celta Vigo, hvorefter han i 2011 blev hentet af Manchester City.

Efter at have vundet “Young Player of the Year-prisen” for sine præstationer på ungdomsholdene i City og spillet to kampe for førsteholdet, blev Barcelona opmærksom på ham. Da han fik buddet, kunne han selvfølgelig ikke sige nej. Han skrev under på en fire-årig kontrakt.

(Foto af Boris Streubel / Getty Images)

(Foto af Boris Streubel / Getty Images)

I sin første sæson i Catalonien spillede han for Barcelona B, hvorefter han året efter røg til Sevilla på en låneaftale. Da han efter opholdet i Sevilla vendte tilbage til Barcelona, blev han anset som værende overflødig. Han blev derfor solgt til Villarreal.

Nu viser det sig, at Barcelona gjorde fejl i at skille sig af med spanieren og vil nu have ham igen.