[Getty Images]

[Getty Images]

Den argentinske midterforsvarer fra Barcelona, Javier Mashcerano, er blevet idømt 12 måneders ubetinget fængsel for skattesvig.

Men på trods af dommen vil den tidligere West Ham og Liverpool-spiller ikke afsone sin dom i fængslet, skriver det spanske nyhedsmedie, Sport.

I Spanien afsoner man nemlig ikke sin dom, hvis den lyder på mindre end to år, med mindre det har noget med voldelig opførsel at gøre.

Mascherano blev fundet skyldig i to separate skattesvig-sager, som fandt sted i 2011 og 2012. Som et resultat af dette, blev han dømt fængslet i fire måned for den første sag, og otte måneder for den anden, som samlet udgør 12 måneder.

Interessant nok betalte argentineren kautionen på 11 millioner kroner, før han fik straffen.

Den spanske radiostation, Cadena SER, rapporterer også at Mascherano har accepteret at betale fem millioner kroner i bøde for at tilbagebetale den gæld, men det forhindrede ham altså ikke i at blive dømt.

Hvis han gentager det samme nummer, vil han dog blive nødt til at afsone de 12 måneder.

Argentineren spillede hele kampen i lørdags ude mod Valencia, i en kamp som endte 1-1. Suarez åbnede festen for Barcelona, men festen blev spoleret af Santi Mina kort før slutfløjt.