Det er en lille smule drama i den spanske storklub FC Barcelona, eftersom en af klubbens profiler efterspørger mere personlig hæder til sig selv… Ja meget atypisk og egoistisk… 

Det drejer sig om den ellers ydmyge midtbanespiller Sergio Busquets, der mener, at han ikke får den credit som han fortjener, fordi han spiller den plads han gør.

Den defensive midtbaenspiller har været på førsteholdet i Catalonien siden 2008 og han har været med til at vinde hele tre Champions League trofæer, syv La Liga mestersakber og seks Copa Del Rey turneringer i det sidste årti. Udover det har han også vundet VM og EM med landsholdet Spanien. 

(Photo by Shaun Botterill – FIFA/FIFA via Getty Images)Intet desto mindre er den 29-årige præstationer ofte blevet overskygget af de mere offensive spillere, der laver målene og assistene. Spanieren mener, at han fortjener mere opmærksomhed, eftersom han har været en stor succes på både klub- og landsholdsplan.

“Det er sandt, at mit hold er at gøre de andre bedre. Det at spille på en position, hvor jeg er gør er hårdt, men ikke særlig spektakulært. Man ændrer ikke noget. ” , fortalte Busquets til mediet Sport English.

” Jeg foretrækker mesterskaber og pokaler til holdet frem for de individuelle slags. Der er har været flere år, hvor jeg selv mener, at jeg har fortjent dem. Når vi vandt CL, VM og EM – jeg mener selv, at jeg var en fundamental spiller i den succes. ”

Busquets har dog rost Manchester Citys nuværende manager og hans egen tidligere, Pep Guardiola, for hvem han spillede under fra 2008 til 2012.

Han har udtalt: “Når man har Pep er man god til alt. Vi brugte en masse tid på at tænke og træne taktisk. Han var fantastisk til at lære fra sig. “

Både City og Barcelona har vundet deres respektive ligaer i denne sæson.